Välkommen till Pottersajten!

firefox-gray Tryck här för att läsa varför du skall bli medlem! Välkommen till Sveriges största, vackraste och bästa Harry Potter-sida! Vår idé är simpel: att vara ledande inom Harry Potter och att ge dig det senaste om Harry Potter. Vi tillhandahåller Sveriges största och mest informativa Harry Potter-guide. På Pottersajten kan du bland annat bli medlem och få tillgång till vårt community och träffa andra Harry Potter-fantaster, läsa nyheter och guider, lägga in egna texter på sajten och mycket mer därtill! Pottersajten är en inofficiell svensk Harry Potter-sida.

Bilder | Bloggen | Chatten | Community | HP-shop

Tycka till om sjunde filmen (del 1)

Då har man sett även den första delen av den sjunde och sista Harry Potter-filmen.

Den sjunde filmen bjöd på en hel del positiva upplevelser, men även mindre positiva. Till att börja med har man lyckats skildra boken på ett väldigt korrekt sätt, men i vissa viktigare scener har man inte alls skildrat boken. Scenen i Godric Hollows borde t ex Voldemort vara med i. Överhuvudtaget vad gäller Voldemort så är det förvånande att det var så lite scener med Voldemort. När filmen började kunde man tro att nu ska man äntligen få se mer av Voldemort. Det märks genom hela filmen att fokus ligger på trion och ingen annan.

Det är även scenerna med trion som är mest roliga. Delvis när Harry och Hermione är kvar ensamma och Harry börjar dansa (ganska fult) med Hermione är en underhållande scen. Hermiones utbrott är också klassiska. Det var dessutom kul att få se Dobby igen och hans död är väldigt sorgsen. Återigen missar man dock viktiga saker från böckerna, så som Peter Pettigrews död. Honom får man inte ens se dö.

Jag anser även att man har dragit ut resandet mellan olika ställen där de tältar alldeles för mycket. Dock följer de boken på den delen, då boken också drar ut på den grejen väldigt mycket.

Enligt mig är denna film acceptabel, men inte mer än en uppvärmare inför den sista delen. Ifall denna del var så här "seg", vilket jag anser att den var tidvis, så måste den sista delen vara bättre. Jag hoppas innerligt att sista delen har mer fart och mer Voldemort, vilket vi vet att den borde ha.

Slutligen tror jag inte att nästa film blir den sista. Även om Rowling väljer att inte skriva fler böcker så har filmbolaget så pass mycket rättigheter att de kan skapa fler filmer om Harry Potter utan att ha en bok som bakgrund. Det är dock desto mindre troligt att Rowling inte kommer att välja att skriva flera böcker om Harry Potter. Efter att sista filmen har lagt sig så kommer det komma fler böcker, var så säkra!

2010-11-20 av Jeb
Kommentarer från fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews