Välkommen till Pottersajten!

firefox-gray Tryck här för att läsa varför du skall bli medlem! Välkommen till Sveriges största, vackraste och bästa Harry Potter-sida! Vår idé är simpel: att vara ledande inom Harry Potter och att ge dig det senaste om Harry Potter. Vi tillhandahåller Sveriges största och mest informativa Harry Potter-guide. På Pottersajten kan du bland annat bli medlem och få tillgång till vårt community och träffa andra Harry Potter-fantaster, läsa nyheter och guider, lägga in egna texter på sajten och mycket mer därtill! Pottersajten är en inofficiell svensk Harry Potter-sida.

Bilder | Bloggen | Chatten | Community | HP-shop

Flickor vill starta Harry Potter-nöjesfält

Ett nöjesfält, inspirerat av Harry Potter vill två flickor från Alviksskolan i Stockholm starta på södra Gotland.
- Gotland ligger centralt och bra och klimatet är perfekt för ett nöjesfält, säger Louise Strand. Och nöjesfältet skulle passa på södra Gotland.

Tillsammans med kompisen, Elvira Byström, har hon jobbat fram förslaget och skickat det till landshövding Cecilia Schelin Seidegård.
- Nyligen har ett Harry Potter-nöjesfält öppnats i Florida och det har blivit jättepopulärt och mer omtyckt än Disney Land. Det skulle locka otroligt många fler turister till Gotland, säger Louise.

Nöjesfältet ska byggas med slott och murar så att man får rätta känslan när man kommer in.
- Det kan även finnas utställningar med Harry Potter böcker, filmer och annat. Men annars ska det innehålla sånt som brukar finnas på ett nöjesfält.
Gröna Lund och Liseberg är uråldrigt och uttjatat.
- Vi behöver något modernare och Harry Potter är älskad av alla, säger Louise.

Flickorna skriver till landshövdingen att de är nöjda om de får tio procent var av intäkterna, vilket de tycker är en bra deal då Sverige kommer att tjäna jättebra på denna affärsidé.
Dessutom, skriver flickorna, har de en hel del sparade pengar som de gärna bidrar med som startkapital.
De erbjuder sig att komma till Gotland och presentera sitt förslag med en väl förberedd presentation.

Och vad svarade då landshövdingen?
Dessvärre är svaret undertecknat av utvecklingsstrateg Kjell Norman som skriver att de ska ta kontakt med kommunalrådet Eva Nypelius eller den regionala utvecklingschefen Per Lindskog för att presentera sina idéer.
- Det var inte lätt att hitta på hemsidan, vem man ska vända sig till med sina idéer, säger Louise.
- Men vi får gå vidare till rätt person, slutar hon.

Källa: Helagotland.se


2010-03-07 av Jeb
Kommentarer från fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews