Slaget vid Hogwarts bok 6

Harry och Dumbledore kom tillbaka till Hogsmeade. Dumbledore var mycket svag. Han hade tvingat i sig en trolldryck som gjorde han väldigt svar. De såg mörkrets märke över Hogwarts. Madame Pomfrey kom springande i från sin pub och undrade hur det är med Dumbledore. Men de verkar som om att Dumbledore fick tillbaka en del av sina krafter när han såg mörkrets märke.

Harry kallade snabbt till sig två kvastar. Harry och Dumbledore flyger snabbt mott slottet. Medan de flyger så uttalar Dumbledore ett par ord som tar bort skyddet som hindrar folk från att flyga in till slottet. De flyger upp till ett av tornet (tornet som är under mörkrets märke). När de hör steg i trappan så säger Dumbledore åt Harry att snabbt dra på sig sin osynlighetsmantel. Nästan direkt efter att Harry har gjort det så slås dörren upp. Där kommer Draco Malfoy. Han avväpnar snabbt Dumbledore. Men i stället för att slåss tillbaka så låser Dumbledore fast Harry mot väggen, så att han inte skall lägga sig i.

Draco Malfoy börjar prata med Dumbledore och inom en kort tid så vet både Dumbledore och Harry hur alla dödsätarna har kommit in i slottet. Flera dödstätare kommer upp i tornet. De samtalas lite mer. Men när Severus Snape kommer upp i tornet så tittar han bara med en hatfull blick på Dumbledore och dödar honom direkt. Dumbledore faller ner för tornet och Harry blir fri när Dumbledore dog, men han är i en sådan chock.

När dödsätarna börjar gå ner för trappan igen så kastar han av sig osynlighetsmanteln och lamslår en av dödsätarna. Han springer ner för trappan och rusar efter dödsätarna. På vägen hör man Severus Snape skrika "det är över". Harry var så uppjagad så att han knappt hör dem som ropar efter honom och knappt ser förödelsen som alla olika trollformler har orsakat. Han tog en genväg och kom i kapp några av dödsätarna. Han kommer ut och försöker få tag på Severus Snape. Harry hittar Snape, men förlorar kampen eftersom att Severus Snape är mästare i legilimering (Snape förutser snabbt Harrys nästa drag). Snape fäller snabbt Harry och Harry tappar sin trollstav.

Därefter fortsätter Severus Snape att springa. När han kommer fram till grinden så transfererar han och Draco Malfoy sig snabbt bort. Harry springer snabbt till Hagrids stuga som brinner för fullt. Hagrid vill först inte tro att Severus Snape har dödat Dumbledore. Harry ser att de har börjat komma folk dit Dumbledores kropp borde ligga. Han går dit.

Hary hittar "horrokruxen" och rättar till Dumbledores glasögon och ser in i det visa ansiktet. Ginny kommer och säger åt honom att professor McGonagall vill träffa dem alla i sjukhusflygeln. Harry går dit tillsammans med Ginny. Ingen där vill tro på att Dumbledore är död. Bill Weasley har blivit biten av en varulv.

Ett par dagar senare så är det Dumbledore begravning. Folk i från flera länder, byar och städer kommer till hans begravning. Först så står de en liten trollkarl och predikar om Dumbledores alla stora bedrifter och sedan så viftar han på sin trollstav och plötsligt ligger Dumbledore i en stor vit marmorgrav.

Harry gör senare slut med Ginny eftersom att han tycker att det är för farligt för dem att vara ihop. Eftersom han tror att dödsätarna kommer att ta henne för att komma åt honom. Ginny blir ledsen, men inte förvånad. Senare gör Harry klart för Ron och Hermione att han inte kommer att återvända till Hogwarts nästa år. Ron och Hermione ger Harry sitt fulla stöd och säger att de kommer följa med honom.


2009-05-24 av Niklas
Kommentarer från fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews