Snigelklubben

Snigelklubben är en klubb i Harry Potter-böckerna av J.K. Rowling.

Snigelklubben (engelska Slug Club) är ett informellt namn på en grupp elever som favoriseras av Horace Snigelhorn. Snigelhorn handplockar eleverna som känner de mest berömda och viktigaste häxorna och trollkarlarna, eller att de har ambitioner, kunskaper, talanger eller charm. Till Draco Malfoys stora missnöje, verkar Snigelhorn inte vilja ha med någon med koppling till Dödsätare. På Hogwarts organiserar Snigelhorn middagar och fester, där han presenterar viktiga kontakter mellan medlemmar. Efter skolan hamnar många medlemmar från Snigelklubben långt fram inom sina områden. Enligt Molly Weasley, så är Trolldomsministeriet fullt av Snigelhorns gamla favoriter. Efter Hogwarts fortsätter ofta Snigelklubbens medlemmar att ha kontakt med Snigelhorn, och ger honom presenter, nyheter, information eller annan viktig fakta.

Snigelklubben
I boken Harry Potter och halvblodsprinsen, blir Harry inbjuden till sitt första möte ombord på Hogwartsexpressen. Snigelhorn bjöd även Neville Longbottom och Marcus Belby till det första mötet, men var inte imponerad av dem.

Han fortsatte att bjuda Harry, Cormac McLaggen, Blaise Zabini och Ginny Weasley till mötena, och senare upptäckte han Hermione Granger och Melinda Bobbin under de första veckorna i skolan, och bjöd även dem. Harry, som egentligen inte tycker om Slughorn efter mötet med honom före skolstarten, lyckas undvika de flesta mötena, eftersom han var på privatlektioner med Albus Dumbledore, kvarsittning hos Snape, eller på Quidditchträning varje gång han var bjuden.

Snigelhorn ville verkligen att Harry skulle komma till Julfesten, och bad Hermione Granger kolla Harrys fria kvällar, så att han inte skulle kunna kunna vägra. Harry gick på festen med Luna Lovegood. Julfesten visade sig bli den sista tillställningen som Harry bjöds till. Snigelhorn ville hålla sig borta från Harry, som försökte ställa frågor om Lord Voldemorts tid på skolan, då han varit en medlem av Snigelklubben och hade frågat Snigelhorn om horrokruxer.


2007-07-07 av jeb
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews