Godric's Hollow

Godric's Hollow är en fiktiv by i Harry Potterserierna. Tillsammans med Hogsmeade är Godric's Hollow den enda helt magiska platsen i Storbritannien. Godric's Hollow är antingen helt numera helt obebodd, eller har en mugglarbefolkning.

Godric's Hollow var den platsen där James och Lily Potter tillbringade sin sista tid i livet, innan Lord Voldemort mördade dem den 31 oktober 1981. Det var då deras son, Harry, fick sitt ärr i pannan.

Några läsare spekulerar i att Godric's Hollow kan ha varit familjen Potters hem, och/eller hemmet till den tidigare grundaren av Hogwarts, Godric Gryffindor. Det spekuleras även om huruvida en av Voldemorts horrokruxer finns i Godric's Hollow. I slutet av den sjätte boken säger Harry att han ska återvända till byn, och besöka sina föräldrars gravar.

Byn spekuleras ligga i Wales (vilket möjligt gör Harry Potter waelsisk). Då Harry Potter åkte med Rubeus Hagrid som baby från Godric's Hollow till Little Whinging i Surrey flög de över Bristol som ligger nära gränsen mellan England och Wales. Eftersom J.K. Rowling föddes nära Bristol så är det tänkbart att Godric's Hollow ligger där.

Bowman Wright, den gyllene kvickens uppfinnare bodde en gång i Godric's Hollow.


2007-07-07 av jeb
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews