Släckare

Släckare är ett föremål som Albus Dumbledore använder för att släcka ned gatubelysningen på kvällarna, för att inte dra till sig Mugglares uppmärksamhet. Den ser ut som en vanlig ciggarettändare. Släckaren har medverkat tre gånger:

  • I Harry Potter och de vises sten använder Dumbledore sin släckare för att mörklägga Privet Drive, där familjen Dursleys hus ligger. I väntan på att Rubeus Hagrid ska frakta Harry Potter till Privet Drive från Godric's Hollow, talar Dumbledore med Minerva McGonagall om vad som hänt. Släckaren gör där det första tecknet på magi i böckerna.
  • I Harry Potter och Fenixorden lånar Alastor Moody Dumbledores släckare för att transportera Harry från familjen Dursleys hus till Fenixordens högkvarter i Grimmaldiplan nummer 12. Återigen användes släckaren för Harry Potters säkerhet, och för att inte avslöja var Fenixorden hade sitt högkvarter.
  • I Harry Potter och halvblodsprinsen använder Dumbledore den igen för att mörklägga Privet Drive innan han kommer och hämtar upp Harry.

2007-07-07 av jeb
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews