Flampulver

Flampulver är ett magiskt pulver som kastas in i en brasa i en trollkarlsspis (en spis som är kopplad till flampulvernätverket). Därpå går personen som vill förflytta sig in i elden och säger högt och tydligt vart vart den vill förflytta sig. Då det brinner i brasan då man går in blir lågorna gröna. Flampulvret uppfanns av Ignatia Wildsmith.

Flampulver kan även användas åt kommunikation, då en trollkarl eller häxa sitter på knä framför elden och sticker in huvudet i elden, och säger var den andra personen finns. Huvudet dyker då upp i den andras brasa, och det går att kommunisera. Det är mycket obekvämt att ligga på knä med huvudet i brasan, enligt Harry Potter.

I den andra boken åker familjen Weasley och handlar i Diagongränden. De tar sig dit med flampulver. Harry skall också ta sig dit men talar inte tillräckligt tydligt då han säger "Diagongränden", och han hamnar istället hos Borgin och Burkes i Svartvändargränden. I den fjärde boken använder Arthur Weasley sina kontakter på Trolldomsministeriet för att få familjen Dursleys brasa tillfälligt ansluten till flampulvernätverket, dock utan vetskapen om att brasan murats igen. Sirius Black använder nätverket för att kommunisera med Harry senare i samma bok. I den femte boken sätter Harry sig själv i en väldigt riskabel situation då han kommuniserar med Sirius trots att den vidriga Dolores Umbridge bevakar samtliga brasor på Hogwarts.


2007-07-07 av jeb
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews