Illvrål

Ett illvrål är ett rött brev, som ofta representerar obehag och/eller ilska från den som skickat brevet till mottagaren. Då ett illvrål öppnas, hörs sändarens röst med en magiskt manipulerad röst (för att uppnå högre volym), innan illvrålet senare förstör sig själv. Den som struntar i att öppna ett illvrål kan vänta sig att illvrålet exploderar och skriker ut sitt budskap i alla fall. I den andra filmen visas ett illvrål, då Ron Weasley olagligt använt sin fars flygande bil, och illvrålet stiliserar sina läppar innan det upplöses.

Neville Longbottom får ett från sin farmor Augusta efter att Sirius Black använde Nevilles lista över lösenord till Gryffindortornet, då Sir Cadogan vaktade efter att den tjocka damen hade blivit attackerad av Black, i den tredje boken.

I fjärde boken får Hermione illvrål som skriker förolämpningar åt henne, efter ett bråk med Rita Skeeter. Dumbledore skickar ett illvrål till Petunia Dursley i Harry Potter och Fenixorden, för att påminna henne om att Harry ska få stanna på Privet Drive, då Harrys morbror Vernon försöker att slänga ut honom efter Dementor-attacken. Svaret på vad brevet handlade om eller vad som sades får man troligen i den 7:e boken.


2007-07-07 av jeb
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews