Hemlighetssensor

Hemlighetssensorer nämns i Harry Potter och den flammande bägaren då Harry gick in till Alastor Moodys kontor. De vibrerar då någon ljuger. Moody nämner att det inte fungerar på Hogwarts eftersom det finns elever i alla riktningar, alltså överallt, som hittar på lögner om varför de inte gjort läxorna. Hemlighetssensorer kan såsom de flesta andra magiska föremål luras, vilket nämns i början av den femte boken på det första mötet med Dumbledores Armé.

Trollkarlen Eric (sitter vid entrén på Trolldomsministeriet) använder en hemlighetssensor åt Ministeriet för att kontrollera att ingen som går in där ljuger.

I den sjätte boken använder Argus Filch hemlighetssensorer för att kontrollera alla elever som går in och ut ur Hogwarts, sedan säkerhetsrutinerna stärkts med tanke på Voldemort. Ron Weasley tyckte att det var märkligt att Filch kontrollerade alla elever (i jakt på föremål som togs ut ur skolan), och att det bara var bra så länge förbjudna föremål togs ut från skolan. Filch verkade inte hålla med, och gav Ron ett par extra stötar med hemlighetssensorn. Senare förklarar Hermione att hemlighetssensorer kan upptäcka förhäxningar, förtrollningar och besvärjelser, men inte kärleksdrycker.


2007-07-07 av jeb
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews