Aurorer

Aurorer är Trolldomsministeriets anställda med en väldigt viktigt skillnad. Det lugna skrivbordsbundna livet som Artur Weasley har på Ministeriet är långt ifrån deras - De är ute på gatorna, i direkt strid med de mörkaste trollkarlarna av mörka trollkarlar, ofta i situationer där 'döda eller bli dödad' gäller.

För att vara exakt, är Aurorerna en magisk elitstyrka, en liten men mycket insatt grupp av duktiga häxor och trollkarlar, hängivna var som helst där de är aktiva. De är högt utbildade i områden såsom som smygning, förklädnad och strid. Aurorerna är utan tvekan en grupp som består av de mest begåvade häxor och trollkarlar i deras generation.

Eftersom de är det är det oundvikligt att deras huvudmål, de senaste 25 åren, har varit kriget mot Voldemort. Kriget började på 1970-talet då han började växa i makt. Ända tills dess hade Aurorerna ingen större skillnad i deras anfall, de anföll inte och sökte efter att låta kriminella gå genom det juridiska systemet, och sedan en tid i Azkaban som ett vanligt straff. Det var den ivriga Bartemius Crouch Sr som ändrade allt detta när han var ledare över Avdelningen för upprättande av Magisk Lag och Ordning på 1970-talet. Han var inte nöjd med sina Aurorers brist på makt mot Dödsätarna, som skulle döda utan tvekan, så han introducerade 'skjut för att döda' som tillåt hans trupper att döda mörka trollkarlar istället för att misslyckas att fånga in dem eller bli dödade själva. Han gav dem också tillåtelse att spärra in misstänkta utan rättegång.

I striden mot Voldemort och hans anhängare på 1970 och 80-talet använde Aurorerna sina nya makter med glädje. Rosier och Wilkes blev båda dödade när de vägrade att bli arresterade, och flera andra misstänkta Dödsätare blev inspärrade i Azkaban. Bland dem var Sirius Black, som blev felaktigt inspärrad utan rättegång. Aurorerna slogs mot Dödsätarna i en blodig och brutal kamp, båda sidorna var beredda att använda alla medel de behövde.

Den senaste triumfen av Aurorerna (Tack vare deras roll som medlemmar i Fenixordern) var att fängsla ett stort antal Dödsätare efter striden på Mysterieavdelningen år 1996. Det gjordes av Nymphadora Tonks, Kingsley Shacklebolt och den före detta Auroren Alastor Moody, med hjälp av deras vänner. Det var en viktigt och svårkämpad vinst, vunnen tack vare ett stort pris, då Sirius Black (återinsatt till sin plats för att kämpa åt den goda sidan) blev dödad av Bellatrix Lestrange.

Eftersom Aurorer är högt utbildade, måste de ha fått höga betyg (I både G.E.T  och F.U.T.T nivå), innan de kan övervägd för träning. Efter det behövs ytterligare 3 års träning för att bli helt kvalificerad.

Kända aurorer:
Alastor 'Monsterögat' Moody
Rufus Scrimgeour
Frank Longbottom
Alice Longbottom
Kingsley Shacklebolt
Nymphadora Tonks
Dawlish
Proudfoot
Savage


2007-04-10 av jeb
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews