Bartemius "Barty" Crouch, Jr.

Alias: Barty

Ålder: Okänt, men han var inte mycket äldre än 30 vid sin död våren 1995.

Elevhem: Okänt, men förmodligen i Slytherin.

Skådespelare i filmen: David Tennant

Fädernearv: Fullblod

Familj: Han är son till Bartemius Crouch, Sr och hans fru Mrs. Crouch. Vid slutet av skolåret 1995 var han den siste av en mycket gammal fullblodssläkt.

Första omnämning: Den flammande bägaren, kapitel 30.

Första gången som Monsterögat Moody är kapitel 12. Vid kapitel 35 visar han för första gången sitt riktiga jag.

Allmänt: Crouch Jr. var i minst femton år en trofast dödsätare fram till sin död 1995. Hans far däremot jobbade hårt på ministeriet emot Lord Voldemort under hela 70-talet och bakåt i tiden. Detta gjorde att han sällan hemma med sin son.

När Voldemort försvann vid 80-talets början var Barty en av fyra som verkligen försökte leta efter sin herre. Dock blev de gripna bara några månader efter Voldemorts fall för att bland annat ha används sig utav Cruciatusförbannelsen på Mrs och Mr Longbottom tills paret blev sinnessjuka.

Hans far Crouch Snr. skulle med all säkerhet ha blivit trolldomsminister om det inte hade uppdagas att hans son var Dödsätare. Detta gjorde att Crouch Snr sände sin ende son till livstid i Azkaban.

Dock var hans fru förkrossad och dessutom dödligt sjuk. Det hela slutade med att hon i hemlighet bytte plats med sin son på fängelset. Med hjälp av Polyjuice-elixir kunde hon se ut som sin son, ingen kunde någonsin gissa sig till att den äkta Crouch Jr var fängslad i sitt eget hem under Imperiusförbannelsen av sin pappa, eller att den begravning som hade ordnats till hans mors ära var falsk.

Inte ens Dementorerna märkte något när de begravde hennes kropp utanför fängelset, inte långt efter de bytt plats. Allt detta kan man ha sett som ett stort misstag från hans föräldrars sida. För då Voldemort fick nys om detta, 1994 fick Crouch Jr ett uppdrag som kom att ändra en hel del i historien då han jobbade under förklädnad som ”Monsterögat Moody” på Hogwarts ett helt år…

Han hinner även döda sin far under våren det året och dör själv någon månad efter av en Dementors kyss, strax efter det att hans herre fått tillbaka sin kropp och fulla makt.


2006-07-20 av Nuggetzhx
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews