Nymphadora Tonks

Alias: Tonks

Ålder: Troligen född 1973

Elevhem: Okänt

Skådespelare i filmerna: Natalia Tena

Fädernearv: Halvblod

Speciell egenskap: Tonks är metamorfmagus vilket innebär att hon kan ändra sitt utseende efter behag. Detta är en väldigt ovanlig egenskap, till och med trollkarlsvärlden. Detta är mycket användbart i sitt arbete som auror, och det väger upp hennes klumpighet.

Familj: Tonks mamma Andromeda var född med namnet Black och var Sirius Blacks favoritkusin. Andromedas systrar är Narcissa Malfoy (gift med Lucius Malfoy) och Bellatrix Lastrange (gift med Rodolphus Lastrange). Dessa har dock aldrig varit särskilt populära hos Sirius och båda har en viss kontakt med Lord Voldemort. Observera att Nymphadora Tonks är kusin med Draco Malfoy. Då Andromeda gifte sig med mugglaren Ted Tonks blev även hon utesluten från släkten precis som Sirius och andra mugglarvänliga ur familjen Black.

Första omnämningen: Order of the Phoenix, kapitel 3 på sidan 63. (Svensk version)

Allmänt: Hon är en ung cool tjej med ett hår som oftast är lila. Hon råkar även vara Auror åt trolldomsministeriet och trogen medlem i Fenixordern redan ett år innan trolldomsministeriet förstått att Voldemort är vid fullt liv. Tonks avskyr sitt förnamn och därför blir hon endast kallad Tonks. Hon brukar ofta muttra över sin mor som hittade namnet. Hon var med förtruppen som kom och hämtade Harry Potter vid Privet Drive 4 1995. Hon har väldigt lätt för att träffa nya människor och blir snabbt omtyckt av både Harry, Ron, Hermione och Ginny. Hon lämnade faktist Hogwarts sommaren innan Harry Potter började sitt första år. Begåvad (det behövs för att få utbilda sig till Auror) trots att hon strulade till det en del.

Efter sina år på hogwarts studerade hon tre år till Auror och var färdig till 1994. Hon klarade testerna maskering och förklädnad galant utan några studier om ämnet över huvud taget… Fast hon blev nästan kuggad i smygning och uppspårning. Hon var med under striden vid Mysterieavdelningen men förlorade striden mot sin moster Bellatrix och blev allvarligt skadad. Hon var dock på benen igen då hogwartseleverna tar tåget till London i början till nästa sommarlov.

Nästa gång man träffar på henne i böckerna har hennes humör ändrats totalt. Precis som hennes hår. Det är råttfärgat och alltså mycket långt ifrån den vanliga bubbelgumskära nyansen som tidigare härjat i hennes hår. Hela hon ser trött och liten ut. Hon har dessutom tillfälligt förlorat sina egenskaper som metamorfmagus på grund av sorg. Till och med hennes patronus har ändrat form. Om du har läst boken så vet du varför. Om inte, läs den.

1996 är hon stationerad i Hogsmeade som extra skydd för Hogwarts tillsammans med tre andra aurors. I slutet av första terminen år 1997 (vår) kämpar hon åter igen mot dödsätare fast denna gång i Hogwarts salar tillsammans med vissa elever, lärare och aurors.


2006-07-19 av Nuggetzhx
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews