Klockor

Utseende: Utseendena växlar beroende på vilken klocka man menar.

Funktion: Uppgiften för magiska klockor är precis som med mugglarklockorna, magiska klockor kan "berätta" tiden. Magiska klockor kan även mycket annat, som att berätta hur lång tid det tar att göra en kopp te, och liknande. Vissa klockor kan även visa vad en person befinner sig vid en speciell tidpunkt.

Notering: I öppningskapitlet av Philosopher's Stone, avslöjas det att Albus Dumbledore har en klocka som inte har några nummer, men har tolv händer och små planeter som rör sig runt visarna. Han kan genom detta berätta att Hagrid är sen (han flyger med Harry från Godric Hollow till Little Whinging under den tiden).

När Ron Weasley en gång fyllde år fick han en klocka, men på den fanns det inte händer, utan gyllene stjärnor.

Det finns många intressanta klockor i Fågelboet, där familjen Weasley bor. En av dessa (och även den som Molly Weasley tycker mest om) har endast en hand och visar saker som "Time to feed the chickens" och "You're late". Den andra klockan, som finns i vardagsrummet, har nio gyllene händer, varav alla har namn ur familjen Weasley ingraverat i sig. Och den visar saker som "home", "school", "work", "lost", "travelling" och "mortal peril", på detta viset kan Molly ta reda på vart alla familjemedlemmarna befinner sig.

Sedan Lord Voldemort har återvänt, har pilarna för det mesta stått på "mortal peril".

Det finns säkert ett dussin av andra klockor och saker som dem kan göra, men inget som Harry har kunnat utforska, ännu.

2006-07-12 av matte
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews