Schack

Framträdande: Ser ut som ett vanligt mugglarschackplan, men det finns skillnader, till exempel att pjäserna kan röra sig av sig själv och slå ned sina motståndare själv.

Funktion: Fritid/Logik

Hur man spelar: Reglerna är densamma som reglerna för det sedvanliga schackspelet. Istället för att man flyttar sina pjäser med sin egen hand så säger man vart man vill flytta dem, och det blir som i en riktig fight.

Notering: Under Harry Potters första år på Hogwarts, då de vises sten var gömd på Hogwarts, så var en av uppgifterna för att kunna komma till den att spela trollkarlsschack, men i gigantisk form. Ron Weasley tar ledningen över spelet och med sig själv som insats blir han ryttare i schacket, men tackvare Ron's skicklighet inom schack så vinner dem spelet, men Ron blir skadat och han och Hermione får dra sig tillbaka från att få tag på De vises sten innan någon annan gör det.

I slutet av första året får även Ron Weasley elevhemspoäng utdelade till sig och sitt elvhem av Albus Dumbledore genom sin skicklighet i schack, den bäst schackspelande person på Hogwarts som blivit sedd på många år, är hur Dumbledore uttrycker sig.

2006-07-12 av matte
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews