Beauxbatons

Beauxbatons tror man ligger i södra Frankrike. Majoriteten av eleverna talar franska, vilket rektorn Madame Olympe Maxime också gör. Beauxbatons är vanare med varmare väder än det man upplevde vid Hogwarts 1994-1995, då det var en magisk trekamp. Beauxbatons uniformer är gjorda av ljusblå silke, och skolans symbol är två guldiga trollstavar som korsar varandra, som skjuter tre stjärnor var.

Om man översätter "beaux batons" från franska till svenska så blir det ungefär "vackra trollstavar". Det felfria uppförandet och hedern delegationen från Beauxbatons har, så är också namnet väldigt lämpligt. Beauxbatons studenter står upp i givakt från när deras rektor kommer in i rummet och tills hon sätter sig ned. Under den magiska trekampen står dem även i kö där alla får vänta på sin tur för att få lägga i sin pergamentbit med sitt namn på.  Dem verkar även bry sig mera om studierna och skolans rykte; Dem som anlände från Beauxbatons för att medverka i den magiska trekampen i Goblet of Fire, visade en viss samhörighet med elevhemmet Ravenclaw på Hogwarts och visade mycket mer missnöjdhet än någon annan då det blev en från Hufflepuff som skulle medverka och försöka vinna över Fleur Delacour, Beauxbatons trekampskämpe.

Beauxbatons akademi ser ut som ett glittrande palats, och är troligen nyare och hållbarare än Hogwartsslottet; det finns inga rustningar i hallarna. Maten, i alla fall enligt Fleur, är utsökt men mycket ljusare än maten som serveras på Hogwarts. Under jultid är matsalen utsmyckad med stora, ickesmältande isskulpturer. Beauxbatons är helt osynligt, och varken mugglare eller ens trollkarlar kan hitta skolan på en karta, och om man till slut hittar platsen där palatset finns på vet man oftast inte ens att man tittar på skolan. Akademin har funnit i över sjuhundra år, och var med när den magiska trekampen för första gången inleddes.

Under skolåret 1994-1995, anlände en delegration av seniorstudenter från Beauxbatons och deras rektor till Hogwarts för att deltaga i den magiska trekampen. Gruppen anlände i en pastellblå vagn som drogs av tolv stora, bevingade hästar. Dörren till vagnen var iklädd med gyllene päls och döljde gyllene trappsteg. Hästarna var också gyllenefärgade, med röda ögon, och drack endast single-malt whiskey.
Från Oktober och till slutet av skolåret, stannade gruppen från Beauxbatons på Hogwarts, och under nätterna sov dem inne i sin vagn, och åt inne i den stora salen tillsammans med Hogwartseleverna.

2006-07-08 av jeb
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews