Durmstrang

Durmstrang grundades för över 700 år sedan. I århundranden har skolan fått rykten om att inte gilla mugglarfödda och att man har utövat svart magi. Skolan är dold för mugglare och trollkarlar också, men man tror att Durmstrang ligger någonstans i närheten av Bulgarien. Vädret kring Durmstrang är kyligt, man har ingen fin natur som Hogwarts har. Slottet ligger jättenära berg och grottar, vilket eleverna också gillar när det är varmt väder. Elevernas namn härstammar från Europa och man tror att det huvudsakligen talas engelska i skolan.

Durmstrang har endast fyra våningar och är ett kallt och mörkt ställe. Ljus och eld används endast när man skall utöva magi, annars får eleverna bära varma kläder för att inte frysa ihjäl. Slottet är troligen väldigt dåligt utrustat, eftersom man var imponerad över Hogwarts skydd. Eleverna som går i Durmstrang har hur stor frihet som helst, det är inte samma regler som på Hogwarts. På Durmstrang får man t ex flyga med sin kvast till helt andra ställen.

Med tanke på att de tränar och är intresserade av svart magi, så delar Durmstrangs elever ett band med Slytherin-hemmet. Istället för att lära sig hur man skyddar sig mot svart magi, så får eleverna istället lära sig hur man använder de för att skada folk. Durmstrang tillåter endast helblodiga elever, inga smutsskallar. För några år sedan var Durmstrangs rektor, en före detta dödsätare - Igor Karkaroff. Men när Igor fick reda på att Lord Voldemort kommit tillbaka, så rymde han, och sen dess vet man inte vad som hände med Durmstrang.

Durmstrang anländer för övrigt till Hogwarts mellan 1994-1995 i ett mycket spökligt skepp. Skeppet åkte på vågor, troligen över kallt väder etc. Man stannade på Hogwarts ändå till skolåret var slut. Man återvände till Durmstrang, men utan Karkaroff som hade rymt på grund av Lord Voldemorts återkomst.


2006-07-07 av jeb
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews