Lord Voldemort

Han är ondskan personifierad, Harrys ärkefiende och dennes föräldrars baneman. Få vågar uttala hans namn utan han omnämns som "Ni-vet-vem" eller "Han-som-inte-får-nämnas-vid-namn". Hans anhängare kallas för dödsätare och hans symbol är en dödsskalle med en orm i munnen, känd som Mörkrets märke. Trollformeln man använder för att framkalla Mörkrets Märke är endast känt bland dödsätare, som framkallar märket när de dödat.

Voldemorts historia är ganska tragisk. Hans mor var häxa och ättling till Salazar Slytherin, en berömd svartkonstnär och en av grundarna till Hogwarts. Hans far, Tom Riddle var en icke-magiker, i böckerna kallad mugglare. Däremot var han mycket rik och tillhörde en respekterad mugglarfamilj. Voldemort föddes 1927 och döptes till Tom Gus Mervolo Dolder. Modern avled vid födseln och fadern övergav sin son, så Tom fick växa upp på ett barnhem. 1938 började han sin utbildning på Hogwarts och blev indelad i Slytherins elevhem.

Under sin tid på Hogwarts öppnade han bland annat Hemligheternas kammare, men skyllde allt på Hagrid när han blev avslöjad och fick denne relegerad. Efter att ha avslutat sin utbildning återvände han till sin fars hus och dödade både sin far och sina farföräldrar. Under sin ungdom umgicks han med diverse svartkonstnärer och skapade ett nytt namn genom att kasta om bokstäverna i sitt eget (Tom Gus Mervolo Dolder - Ego sum Lord Voldemort). Under 1970-talet inledde han ett skräckvälde som till sist avslutades när han 1981 försökte mörda Harry Potter, men fick dödsbesvärjelsen tillbakakastad på sig själv. Han dog dock inte, men fick ta boning i andras kroppar för de närmaste fjorton åren. I juni 1995 återuppstod han med hjälp av sin tjänare Slingersvans aka Peter Pettigrew, och började återuppbygga det som han en gång startade. Harry Potter och Fenixorden slutade med att han till sist duellerade mot sin gamle fiende Albus Dumbledore och flydde efter en svidande förlust. Detta hände ett år efter hans återkomst.


2006-06-28 av Mattias
Kommentarer från fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews