Rufus Scrimgeour

Hans ålder är okänd. Men hans gråa strimmor i håret samt hans karriär tyder på att han åtminstone har en del år på nacken. Hans gulbruna hår och skarpa gulbruna ögon gör att man skulle kunna jämföra honom med ett gammalt lejon. Han bär även på ett par stålbågade glasögon, haltade lätt Trots det lyckas han röra sig mycket smidigt. Dessutom ska han enligt beskrivning utstråla både hårdhet och slughet.

Ända tills sommaren 1996 var Scrimgeour chef för aurorernas huvudkontor på trolldomsministeriet. Notera gärna att detta självklart även betyder att han var ansvarig för sökandet av Sirius Black. (Även om Kingsley Shacklebolt blev tilldelad det direkta ledarskapet.)

Efter det faktum att Lord Voldemort var officiellt tillbaka vid fullaste liv 1996 fick Rufus Scrimgeour jobbet som Trolldomsminister efter Cornelius Fudge. Scrimgeour har, i skillnad med Fudge förmågan att leda ett land i krig. Han är begåvad och beslutsam och kommer inte att underskatta Mörkrets Herre. Han har spenderat större delen av sitt liv med att slås mot mörkrests krafter och det är helt enkelt nödvändigt att ha en ansenlig ledare under mörka tider.

Men vi får absolut inte glömma bort att Rufus är politiker. Dessutom en man som inte har någon större lust att låta småsaker hindra honom. Speciellt inte om de råkar heta Dumbledore eller Potter. Han skulle mycket gärna vilja ha en liten Harry springande i korridorerna på trolldomsministeriet endast för att ”höja moralen”. En liten maskot?

Eller det faktum att en oskyldig man vid namn Stan Shunpike sitter inlåst i Azkaban verkar inte heller störa honom. Det vore inte att sätta trolldomsministeriet och han själv i god dager om det kom ut att de tagit fel man?

Tanken att någon skulle våga vägra mot Trolldomsministeriet skulle inte kunna vara tänkbart i hans huvud om inte Dumbledore hade gjort det så många gånger, något han ogillar starkt.


2006-06-28 av matte
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews