Peter Pettigrew

Slingersvans/Wormtail heter egentligen Peter Pettigrew, också känd som Scabbers. Slingersvans var vän till James Potter (Tagghorn/Prongs, Harrys far), Remus Lupin (Måntand/Moony) och Sirius Black (Tramptass/Padfoot). De träffades på Hogwarts på 1970-talet. Slingersvans blev dock Lord Voldemorts anhängare och avslöjade var James och hans fru Lily som var motståndare till Voldemort gömde sig. Efter detta skar han av ett finger för att fejka sin död, han lyckades lägga skulden för paret Potters död på Sirius Black. Slingersvans som var råtta som animagus flydde ner i kloakerna.

Han blev senare Ron Weasleys råtta Scabbers. I boken Harry Potter och fången från Azkaban lyckas Slingersvans fly undan Black. I nästa bok Harry Potter och den flammande bägaren har Slingersvans hittat Voldemort och hittar på en plan för att fånga Harry. Vid labyrintens mitt i tredje utmaningen i magisk trekamp fanns en pokal som Barty Crouch Jr förvandlat till en flyttnyckel. Pokalen tar honom till kyrkogården i Little Hangleton (Voldemorts födelseort), där återuppstår Voldemorts kropp genom att Slingersvans genomför någon gammal ritual. Där efter dödar Slingersvans Harrys medtävlare Cedric Diggory. Harry lyckas fly från kyrkogården tillbaka till Hogwarts.

Slingersvans vill alltid ha mäktiga vänner. Hans ansikte påminner om en råttas, han har bland annat rått-tänder och han har läten som påminner om en råttas.


2006-06-28 av matte
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews