Cruciatusförbannelsen

Cruciatusförbannelsen är en av de oförlåtliga förbannelserna, vilket innebär att man kan hamna i fängelset Azkaban, om man använder den mot människor. Cruciatusförbannelsen är en torterande förbannelse, och vill man använda sig av den pekar man med sin trollstav på den man vill tortera och säger "Crucio". De andra oförlåtliga förbannelserna är Avada Kedavra (som används för att mörda folk) och Imperiusförbannelsen (som används för att styra folks tankar och handlingar).

Cruciatusförbannelsen var en av de första förbannelserna som förbjöds år 1632 av Trolldomsministeriet att användas mot människor om man inte använde dem i självförsvar. Den andra var Avada Kedavra. Men de var fortfarande inte helt oförlåtliga. Det var först efter 1786 som man tog bort alla förmildrande omständigheter och gjorde förbannelserna helt förbjudna för alla utom de som fick tillstånd att använda dem, personer som t.ex. trollkarlsministerna och Aurorerna.

Harry Potter är en av de som utsatts för Cruciatusförbannelsen. Då beskrevs det som om blodet blev till syra och knivar skar genom varje centimeter av huden.


2006-06-26 av jeb
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews