Cormac McLaggen

Alias: Inget

Ålder: 17 eller 18 år gammal, det beror på när han är född.

Elevhem: Gryffindor

 

Speciell egenskap:

Cormac pratar mycket om sig själv och ställer även sig själv i fokus hela tiden, han är en relativt duktig quidditchspelare som skulle kunna om han inte berättade för alla andra hur dem skulle spela. bli en riktigt duktig spelare.

 

Kännetecknande karaktärsdrag:

Cormac är en mellanmåttlig ung man med breda axlar och senigt hår. Ron Weasley beskriver honom att ”ha storleken av ett troll” (sid. 416 i HBP), och han noterar snabbt hans breda axlar och höfter. Harry trodde att Cormac skulle kunna blockera 3 stycken personer (Quidditch) som var på väg för att göra mål utan att ens behöva röra på sig (Sid. 223, HBP). Cormac är en ganska hetlevererad och bossig person, han tror även att han alltid har rätt, vilket kan vara en nackdel, alltså att vara så envis, och detta kan göra det svårt att finna kompisar.

 

Fädernearv: Okänt

 

Familj: Man vet inte speciellt mycket om Cormac’s familj, han själv blev medlem i The Slugclub (snigelklubben) under skolåret 1996-1997. Man vet om att Cormac inte blev med i gruppen för sina egna meriter utan för sin kända morbror Tiberius som också var medlem i klubben för många år sedan. Tiberius är en välkänd trollkarl som egentligen är den enda i Cormac’s familj/släkt som nämns i böckerna.

 

Första omnämning:

Kapitel 7 av Harry Potter och halvblodsprinsen


2006-06-26 av matte
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews