Luna Lovegood

Ålder: 16 Födelsedatum: 1981 (Födelsedatum är okänt)

Elevhem: Ravenclaw

 

Skådespelerska i film 5: Evanna Lynch

 

Utmärkande karaktärsdrag:

Midjelångt ljust hår, pärlögonbryn, hon ser hela tiden ganska överraskad ut.

 

Speciell egenskap:

Det verkar väldigt mycket som om Luna ska vara smart .- eller så var det Sorteringshatten som placerade henne fel då han satte henne i Ravenclaw. Luna är en av dem få på Hogwarts som kan se testraler. Hon är också en väldigt omtänksam häxa som är snäll mot alla, till och med mot dem som inte tycker om henne.

 

Fädernearv: Måste vara minst halvblod, eftersom mamman är häxa och pappan trollkarl.

 

Familj: Trollkarlspappa som driver hört och sett. En mamma som dog när en trollformel slog slint under ett experiment någon gång 1990 Luna var då ungefär 9 år.

 

Första omnämning:

Kapitel 10 av Harry Potter och fenixordern

 

Allmänt:

Luna föddes 1981 som barn hos två magiska föräldrar (det kan vara så att någon av dem var mugglarfödda så därför kan man inte säga innan man vet något om det att Luna är fullblod.). Man vet inte mycket om henne förens under hennes 4:e år på Hogwarts, 1995-1996. Luna var ett år yngre än Harry alltså lika gammal som Ginny Weasley. En Lovegood-familj sägs bo nära familjen Weasley i Ottery St. Catchpole; detta kan vara Luna och hennes pappa.

 

Luna träffade för första gången Harry Potter och hans vänner 1 September, 1996, på HogwartsExpressen. Harry och Neville letade efter en ledig kupé i tåget, dem träffade Ginny och dem följde med henne in i kupén där Luna satt och introducerade dem båda för henne. Luna satt då och läste en upp och nedvänd kopia av Hört och Sett. Detta uppförandet var precis så som man kunde beskriva Luna.

 

Luna är en tjej med många talanger, hon är begåvad i magisk konst och kraft. När Harry för första gången träffade henne hade hon på sig ett halsband gjort av butterbeerkorkar. Luna gick med i Dumbledores Armé (DA) under skolåret 1995-1996. När Harry trodde att Voldemort höll Sirius som gisslan var Luna en av dom som bröt sig in i Dolores Umbridge kontor för att använda hennes kamin.

 

Luna kan se testraler precis som Harry, och det var även testraler dom använde för att ta sig till trolldomsministeriet. Där hjälper Luna till att slåss mot dödsätarna. Luna blir även under ett skolår kommentator för en Quidditchmatch där hon pratar om personerna hon gillar och kallar dem hon inte vet vad dem heter konstiga namn.

 

Luna slutar vara en del av Harry Potter’s liv under skolåret 1996-1997, hon säger alltid sanningen, och fick tillslut Harry’s respekt. Harry frågade Luna vid en jul om hon ville följa med på Horace Slughorns julfest.

 

Luna är en person som bryr sig mycket om andra, och förutom hennes hemska kläder, har hon ett gott hjärta. Hon är lojal och intelligent, och verkar kapabel till att ta hand om sig själv i slagsmål. Man märker tydligt att Luna vill ha en viktig roll att utföra i fighter.


2006-06-26 av matte
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews