Cho Chang

Ålder: 17 Födelsedag: 1979 (Födelsedatum är okänt)

Elevhem: Ravenclaw

 

Skådespelerska i filmerna: Katie Leung

 

Utmärkande karaktärsdrag:

Cho Chang är av asiatisk härstamning, och spenderar också mycket av sin tid till att gråta. Hon är en talangfull sökare i Ravenclaw’s quidditchlag.

 

Fädernearv: Okänt

 

Familj: Okänt

 

Första omnämning:

Kapitel 13 av Harry Potter och fången från azkaban

 

Allmänt:

Cho är en populär, söt, utåtriktad tjej som går skolåret över Harry Potter. Hon är även Harry’s första kärlek, men tyvärr fungerade det här förhållandet inte som dem hade tänkt sig.

 

Cho blev Ravenclaw’s sökare under sitt tredje eller fjärde år på Hogwarts, och Harry träffade henne för första gången i en quidditchmatch Gryffindor VS. Ravenclaw 1994. Han tyckte direkt att hon var riktigt söt och började efter det att stöta på henne.

 

Som en skolkämpe i den magiska trekampen 1994/95 var Harry tvungen att hitta en partner till julbalen år 1994. Han ville fråga Cho, men ansåg att det var väldigt svårt när hon hela tiden hade sina kompisar runt sig. Han bestämde sig till slut och frågade henne men blev besviken när han fick reda på att hon redan hade accepterat en förfrågan från Cedric Diggory. Cho blev även hon ledsen över att vara tvungen att säga nej till Harry, och det verkade som om hon kanske hade lite känslor för Harry. Cho’s date med Cedric gick bra och han blev hennes flickvän. Dem förblev ett par tills han blev mördad av Peter Pettigrew i Juni 1995.

 

Detta tog på Cho hårt, och hon sörjde fortfarande över Cedric när hon återvände till Hogwarts i september. Hennes känslor för Harry gjorde ändå inte så hon slutade tänka på Cedric. Hon övergick från att vara populär till att bli en ledsen tjej som oftast stod på toaletterna och grät väldigt snabbt. Hon gick med i Dumbledores armé och var en av dem entusiastiskaste medlemmarna, och lärde sig att bemästra besvärjelser hon haft svårt med innan.

 

Harry ändrade aldrig sin åsikt om Cho, och under jul 1995 var inte Cho lika ledsen över Cedric och hon och Harry kysstes under en mistel. En alla hjärtans dag date följde efter detta. Men det fanns två problem med deras förhållande: Cho kunde aldrig komma över sin avundsjuka för Harry’s förhållande till Hermione och inte tyckte att hennes och Harry’s förhållande var mer än att vara kompisar.

 

Efter att förhållandet med Harry hade tagit slut blev hon ihop med Michael Corner, men trotts detta verkade hon inte ha blivit av med känslorna för Harry. Under en quidditchmatch förlorade Ravenclaw mot Gryffindor, Cho slängde iväg sin kvast och sprang iväg, och som innan, började åter igen att gråta.


2006-06-26 av matte
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews