Horace Slughorn

Ålder: Okänt. Yngre än Dumbledore, men ändå ganska gammal.

Utmärkande karaktärsdrag:

Väldigt kort och enormt fet, han är även flintskallig, har framträdande ögon och en stor silvrig valrossmustasch. Han kännetecknas även genom att bära väst och har mörkbruna kavajer.

 

Första omnämning:

Kapitel 4 av Harry Potter och halvblodsprinsen

 

Allmänt:

Horace Slughorn är en man av motsägningar. På yttersidan är han gladlynt och trevlig, han har även skapat sin egen klubb, ”The Slug Club” som syftar på hans namn, i denna klubb bjuder han in elever på Hogwarts som han anser har en speciell förmåga eller har haft kända föräldrar.

 

Bakom allt pompa och ståt, allt som Horace står för, enligt andra, finns en ganska deprimerad man som ångrar en sak han gjorde för ett långt tag sedan, och även något han lever med varje dag. Hösten 1943, ovetande, berättade Slughorn hemligheten om den mörka magins kraft, det man kallade horcrux, för den 16-åriga Tom Riddle. Slughorn berättade inte mycket, men med denna vetskapen bestämde sig Tom för att skapa ett eget lager av horcruxes. Slughorn däremot visste inte vad han hade gjort genom att berätta hemligheten om föremålet till den 16-åriga pojken. Slughorn kom inte på vad han hade sagt förens det var över. Man kan egentligen säga att Slughorn hjälpte Tom Riddle, nuvarande Lord Voldemort, en bit på vägen för att mörda och skapa sina horcruxes.

 

Man vet ingenting om Horace när han var ung (förutom att han blev insorterad i Slytherin som förstaårselev på Hogwarts), och hans första information kommer från sena 1943 som han gav till Dumbledore (i ändrat version) och som han sedan gav till Harry i sin rätta version. Han var lärare på Hogwarts (trolldryckskonst) och elevhemsföreståndare för Slytherin på samma gång och drev även The Slug Club som han på Hogwarts blev känd för. Under dem åren var han inte lika tjock som han är då Harry träffar honom, han hade kraftigt, skinande stråfärgat hår, men var väldigt lik den Horace han är idag.

 

Hans årskurs bestod mest av elever från sitt eget elevhem som inkluderade Riddle, Lestrange och Avery. Dem blev alla dödsätare. Men under den tiden var det inget som Horace visste något om att dem skulle bli och brydde sig alltså inte om att dem faktiskt kunde bli dödsätare. Det var Horace fascination av kraft som markerade ut honom som en Slytherinare, och inte att han ville utplåna alla mugglarfödda i världen. Horace bryr sig inte om elever är mugglarfödda, han kallade både Lily Evans och Hermione Granger för häxor och struntade i deras blod. Lily & Hermione var även 2 av Horace’s favoritelever.

 

Innan Horace för sin andra gång åkte till Hogwarts för att undervisa flyttade han från hus till hus och gömde sig för att inte bli hittad av dödsätare som kanske skulle vilja värva honom som dödsätare eftersom han var en gammal Slytherin.

 

Inte förens år 1970 visade sig Lord Voldemort, och det var inte mycket länge efter det som Slughorn förstod att det var han som hade berättat för honom om horcruxes.

 

Slughorn måste under sina första år som lärare på Hogwarts ha arbetat där till sena 1970-talet, eftersom han var lärare för Lily Evans (Som började på skolan 1971) och även undervisade Dirk Crewsell (som började året efter Lily). Dem här två var även med i hans klubb The Slug Club, där han endast väljer elever som går på femte året eller mer. Det finns en möjlighet att han slutade undervisa på Hogwarts mellan 1980-1981, när han gick i pension och blev ersatt av Severus Snape.

 

Han njöt sedan av sina 14 år som pensionerad, han hade också vid det laget kommit på vem Lord Voldemorts verkliga identitet var. Det följande andra kriget gömde sig Horace under för att inte någon dödsätare skulle få tag på honom. Han bosatte sig i samhället Budleigh Babberton sommaren 1996.

 

Han hade inga tankar på att tacka ja till Dumbledore’s förfrågan om han ville komma tillbaka och undervisa på Hogwarts som trolldryckskonstlärare igen, men han sa ja till detta med hjälp av Harry Potter.

 

Han verkade väldigt glad när han återvände som lärare på Hogwarts till terminstarten den hösten, och slösade ingen tid, han bjöd in Harry, Cormac McLaggen, Ginny Weasley, Blaise Zabini, Neville Longbottom och Marcus Belby i den nya generationens The Slug Club. Han utlyste ett pris till den som kunde göra den bästa drycken av Levande Död, priset var en liten flaska Felix Felicis som ger en lycka i 12 timmar. Harry vann flaskan genom hjälp från Halvblodsprinsen, och boken blev väldigt användbar till att skydda DA medlemmar då dem slogs mot dödsätare i slutet av året.

 

På någon tid under året blev Slughorn tillfrågad att lämna det riktiga minnet där han berättar för Tom om horcruxes, till Dumbledore. Han visste inte hur han skulle göra, men när Harry vann flaskan Felix Felicis fick han i uppdrag att få Slughorn att ge flaskan till Dumbledore, och det lyckades han med. Slughorns kärlek för goda viner visade den bättre delen av honom när han blev full i samband med Hagrid’s acromantula Aragog’s begravning.

 

Slughorn kom inte ihåg någonting om det Harry hade sagt till honom på morgonen då han vaknade dagen efter, och han fortsatte att behandla Harry som sin favoritelev, också The Slug Club (som hade blivit inställda så Horace slapp bli påmind om minnet) slutade att träffas. I samband med Snape’s dödande av Professor Dumbledore, tog Slughorn på sig sin gamla position som elevhemsföreståndare för Slytherin under begravningen, men hans framtid, tillsammans med hela skolans framtid, tvivlar nu.

 

Det verkade som om Horace var nöjd med att återvända som lärare under Harry’s sjätte år, och i slutet av året, det som hände med Professor Dumbledore, gör att han kanske inte kommer tillbaka till skolan igen, och att kanske inte ens skolan kommer öppna igen.


2006-06-26 av matte
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews