Poppy Pomfrey

Namn:Poppy Pomfrey
Ålder: Medelålder Skådespelerska: Gemma Jones

 

Första omnämning:

Kapitel 1 av Harry Potter och de vises sten. Framträder först i kapitel 17 av Harry Potter och de vises sten.

 

Allmänt:

Madam Poppy Pomfrey, skolsköterska på Hogwarts, skolan för häxkonster och trolldom, blir inte speciellt inblandad i elevernas och personalen på Hogwarts liv, men hon är alltid där för att ta hand om eleverna som behöver hennes hjälp. Hon är extremt talangfull med det hon gör hon kan hela kött och laga brutna ben ”In about a minute,” och kunde till och med få ett nytt skelett i Harry Potter’s arm att växa ut igen under hans andra år på Hogwarts.

 

Madam Pomfrey låter Hogwartseleverna behålla sina hemligheter, ”Madam Pomfrey never asks to many questions” sa Harry i en bok. Detta har varit väldigt bra för Harry, Hermione och Ron eftersom Ron en gång blev biten av Norbert, Hagrid’s drake, att Hermione en gång gjorde ett fel med sitt polyjuiceelixir och därför förvandlades till katt. Det var bara några av flera olika incidenter, Madam Pomfrey bryr sig om elevernas hälsa, inte om Hogwarts regler.

 

Madam Pomfrey visar en riktig medkänsla för Hogwartseleverna, när dem är i fara eller annat finns hon där för dem. Ända gången hon inte har varit på humör för att ta hand om sjuka patienter var då  Dumbledores död hade inträffat, då höll hon sig mest för sig själv. För övrigt är Madam Pomfrey en mycket trevlig och vänlig kvinna.


2006-06-26 av matte




Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 



Content Management Powered by CuteNews