Alastor "Madeye" Moody

Ålder: Okänt
Elevhem: Okänt

Fädernearv: Okänt

Familj: Okänt

Skådespelare: Brendan Gleeson

 

Utmärkande karaktärsdrag:

Moody fick sitt nicknamn ”Monsterögat” av det magiska ögat som sitter över hans vänstra öga. Hans ena öga är litet, mörkt och relativt normalt. Det andra är stort, runt, och har en nyans som är blå. Moody saknar också en bit av sitt ben, där han har satt på en trädstump. Under hans mörkgråa hår döljer sig ett ansikte med många sår och bitar av ansiktet fattas. Han har även många ärr, detta efter sin tid som auror då han dagligen bekämpade Lord Voldemort.

  

Första omnämning:

Kapitel 11 av Harry Potter och den flammande bägaren

 

Allmänt:

Alastor Moody var en auror och var medlem i den första uppsättningen av Fenixordern 1970. Under tiden då kortet på den ursprungliga Fenixordern togs var Moody runt 50 år och hans hår grått.

 

Moody gick antagligen på Hogwarts under det sena 1930-talet och gick där samtidigt som Tom Riddle och Rubeus Hagrid. Han måste även ha varit en relativt duktig elev och fått bra betyg eftersom han senare blev auror. Efter att ha klarat sin NEWTs, gick han på tre års träning hos trolldomsministeriet innan han var helt kvalificerad för arbetet som auror.

 

Moody blev tilldelad den mesta bring-them-back-alive titeln bland alla aurors 1970, han föredrog hellre att föra dödsätare levande tillbaka istället för att använda dem oförlåtliga förbannelserna.

 

Under Voldemorts återuppståndelse 1995 återuppstår Fenixordern och även i denna ingår Alastor. Dem kämpar för att ta reda på fakta om Voldemort och för att få honom på fall.

 

Under Harry Potter’s fjärde år på Hogwarts är Moody lärare i försvar mot svartkonster, men senare i slutet av året visar det sig att den läraren var en bluff, det var Barty Crouch Jr. Som gömde sig bakom en mask av poljuiceelixir som Harry tidigare blivit anklagad att ta ingredienser till att göra av Snape. Det visade sig att den riktiga Alastor Moody var inlåst i en låda.

 

Under sommaren 1995 använde Moody ofta Fenixorderns högkvarter Grimaldiplan nr. 12 för att arbeta för orderns räkning. Han var även en del av räddningsgruppen som hämtade Harry hos sin moster och morbror under den sommaren. Han fann också tid till att genomföra en kurs i trollstavssäkerhet med Harry, att aldrig ha trollstaven i fickan. Vad Moody då sade: “Don’t put your wand there, boy! Better wizards than you have lost buttocks, you know!” Då gjorde Harry som han blev tillsagd.

 

Moody var även en av dem i gruppen som besökte Mr. Weasley på St. Mungos sjukhus efter att han hade blivit biten av Nagini, Voldemorts orm. Under detta besök fanns även Harry, Tonks och Lupin med. En sak är säkert, Moody har jobbat för orderns räkning mycket, men vad han egentligen har gjort vet ingen, kanske att man får reda på mer om det i sista Harry Potter-boken?


2006-06-26 av matte
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews