Remus John Lupin

Namn: Remus Lupin
Ålder: 38. Födelsedag: 10 mars 1959

Fädernearv: Halvblod
Elevhem: Gryffindor

Alias: Kallas ”Måntand” av marodörerna eftersom han förvandlas till en varulv när fullmånen visar sig om han inte har druckit en speciell dryck som Snape brukar tillaga eftersom han är lärare i Trolldryckskonst.

Speciell egenskap:
Remus Lupin är en varulv, och förvandlas varje månad vid fullmåne till en varulv om han inte tar en speciell dryck. Resten av tiden är han en intelligent och trevlig trollkarl. Han är en marodör. Han är även en expert på mörkrets varelser och hur man ska motarbeta dem. Han är en aktiv medlem i Fenixordern. Lupin är väldigt kraftfull vad gäller magi, han är även lojal, arbetar hårt och mycket mer.

Utmärkande karaktärsdrag:

Remus har ljustbrunt hår med en touch av grått som gör honom att se äldre ut än vad han är. Han förvandlas i varje månad vid fullmåne till en varulv.

 

Familj:

Man vet väldigt lite om Lupin’s familj. Den brutala varulven Fenrir Greyback bet Remus när han under cirka 1960 var en liten pojke, och förvandlade även honom till en varulv.

 

Första omnämning:

Kapitel 5 av Harry Potter och fången från azkaban

 

Allmänt:

Remus Lupin föddes 1959 i en trollkarlsfamilj. Han är en stark människa och även väldigt intelligent, under Harry Potter’s tredje år blir han lärare i Försvar mot Svartkonster på Hogwarts, och han är en av dem få som kan använda magi utan trollstav.

 

Som en ung pojke blev Remus biten av Fenrir Grayback. Hans föräldrar gjorde allt dem kunde för att hjälpa honom, men det fanns inget botemedel för hans ”sjukdom” och hans föräldrar trodde att han inte skulle kunna gå på Hogwarts för att dem trodde att andra föräldrar inte skulle vilja ha sina barn i närheten av en varulv.

 

Med hjälp från Albus Dumbledore kunde Remus Lupin gå på Hogwarts, det piskande pilträdet användes för dem nätterna Remus blev varulv och Abus ordnade även ett elixir som gjorde att Remus inte skulle behöva vara varulv just den månaden. Tar han det elixiret blir han inte varulv den månaden, för att detta ska fungeras behöver man dricka elixiret regelmässigt.

 

Innan Lupin började på Hogwarts, hade han inga kompisar. På Hogwarts blev han däremot kompis med James Potter, Sirius Black och Peter Pettigrew.  -  Gruppen som senare blev marodörerna. Remus blev även lite kompis med Lily Evans, en mugglarfödd flicka som senare James Potter gifte sig med.

 

Lupin var så glad att han hade fått vänner att han inte berättade för dem om sitt tillstånd vid fullmåne. För att hans kompisar inte skulle komma på honom använde han ursäkter och lögner och försökte förklara varför han försvann en gång i månaden. När James, Sirius och Peter senare fick reda på Lupin’s tillstånd använde dem animagi för att göra sig till animagusar, personer som kan förvandla sig till ett speciellt djur vid önskan. Detta fullbordade dem under år 5 på Hogwarts och under Lupin’s nätter som varulv kunde hans vänner vara med honom. James och Sirius fixade så att dem kunde förvandla sig till stora djur som kunde bemästra en varulv, James blev en kronhjort och Sirius en hund, Peter gjorde så han kunde förvandla sig till en råtta. Tillsammans kunde dem 4:a vännerna utforska områdena under nätterna.

Också under deras 5:e år (1974-1975) blev Lupin prefekt på Hogwarts. Ett ansvar han fick som han hoppades kunna kontrollera James och Sirius lite mer. Tyvärr så misslyckades Remus med detta.

 

Marodörerna var rivaler med Slytherineleven Severus Snape, som var fascinerad av den mörka magin. Snape var även han intresserad av Lupin’s försvinnande varje månad. Snape försökte hela tiden få en orsak till att försöka få marodörerna relegerade från Hogwarts. Allt slutade med att Snape blev mobbad av dem alla 4:a.

 

Under sina år på Hogwarts ritade marodörerna marodörkartan som visade alla hemliga utgångar från Hogwarts till Hogsmeade, bland annat till källaren i Godisbaronen. Kartan kunde även visa alla personerna som fanns på Hogwarts och vart dem gick, men under deras sjunde år på Hogwarts blev den konfistikerad av Filch.

 

Efter att ha gått ur Hogwarts behöll Remus sin kontakt med sina vänner James, Sirius och Peter. Tillsammans gick dem med i Fenixordern för att slåss emot Voldemort. Snart märkte man att det fanns en spion i ordern, Sirius misstänkte Lupin, men detta visade sig vara Peter.

 

Lupin var lärare i Försvar mot Svartkonster på Hogwarts under 1993-1994. Han hade även en relation med Andromeda Tonks.


2006-06-26 av matte
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews