Rolanda Hooch

Namn: Madam Hooch
Elevhem: Okänt
Fädernearv: Okänt
Familj: Okänt
Skådespelerska: Zöe Wannamaker


Ålder:
Okänt, men man vet att hon lärde sig att flyga på en Silver Arrow. Enligt Quidditch genom tiderna var Silver Arrow en kvastkäpp som började tillverkas under dem tidiga 20-talen.
Speciell egenskap:
Madam Hooch är en expert på att flyga, Quidditch, och racingkvastar. Hon lär ut flyglektioner på Hogwarts och ser på dem flesta quidditchmatcherna som utspelas på Hogwarts.

Utmärkande karaktärsdrag:

Madam Hooch har kort, grått hår och gula hökögon.

  

Första omnämning:

Kapitel 9 av Harry Potter och de vises sten

 

Allmänt:

Madam Hooch lär ut dem första flygegenskaperna för förstaårseleverna på Hogwarts, skolan för häxkonster och trolldom. Detta är endast en gång i den första boken det är flyglektion och även Harry Potter’s första lektion. Under lektionen kan Neville Longbottom inte kontrollera sin kvast och flyger upp och runt i luften så han bryter handleden, han tappar även sin minns allt, som blir röd när man har glömt något, och den tar förståss Draco Malfoy hand om. Draco flyger upp på sin kvast i luften och kastar iväg den i luften, Harry flyger allt han kan mot ett av Hogwartstornen och fångar kulan. Efter detta blir han sökare i Gryffindors Quidditchlag, när alla tror han ska bli relegerad.

 

Madam Hooch vill alltid se en fin och trevlig match, inget bråk, utan bra spel. Däremot håller ingen dessa regler speciellt inte Slytherins quidditchlag, dem bankar, slår, och kör dunkare i huvudet på andra lag under matcher. Om Madam Hooch delar ut någon varning till någon så är den oftast riktad mot Slytherins Quidditchlag, för deras brutala spel.

 

Madam Hooch är oftast med på alla matcher som spelas på Hogwarts och var tränare i Quidditch för Gryffindors Quidditchlag under 1993-1994 då dementorerna vakade runt Hogwarts och letade efter den så kallade ”mördaren” Sirius Black. Madam Hooch höll under dementorernas tid på Hogwarts ett extra öga på Harry som brukade svimma i närheten av dem.

 

När Harry fick sin racerkvastkäpp Åskviggen visade Madam Hooch stort intresse för den kvasten han använde. Hon gick igenom kvasten så den inte skulle vara farlig på något vis och gav den efter detta till Harry så han kunde öva på att spela med den.

 

I stort sett kan man alltså säga att Madam Hooch älskar Quidditch och alltid vill se att schysst spel.


2006-06-26 av matte
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews