Wilhelmina Grubbly-Plank

Ålder: Ålderdomlig

Utmärkande karaktärsdrag:

Grått hår, utstående haka. Hon röker pipa och bär en hatt.

 

Första omnämning:

 Kapitel 24 av Harry Potter och den flammande bägaren.

 

Allmänt:

Professor Wilhelmina Grubbly-Plank var vikarie för ämnet Skötsel och vård av magiska djur då Rubeus Hagrid var borta i östern för att hälsa på jättarna. Hon är en bitsk kvinna som vet mycket om djur. Ett av kännetecknen på detta är hur bra hon skötte om Harry’s uggla Hedwig under Harry’s femte år på Hogwarts.

 

Hon har en bra känsla för djur och är en utmärkt lärare. Saken är den att hon är bättre än den riktiga läraren i Skötsel och vård av magiska djur, Rubeus Hagrid, och att eleverna hellre vill ha Grubbly-Plank som lärare i ämnet. Men hur som helst, Albus Dumbledore har tidigare anställt människor i olika ämnen trotts att dem inte är särskilt bra på dem och har även gjort detta för att dem kan vara bra att ha till annat, han har alltid en anledning till varför han anställer en viss person.

 

Man vet i alla fall att Grubbly-Plank inte kommer bli lärare i Skötsel och Vård av magiska djur eftersom Rubeus Hagrid är tillsatt på den platsen, men kanske om några år kommer hon att få den, vem vet?


2006-06-26 av matte
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews