Gilderoy Lockhart

Ålder: Okänt
Elevhem: Okänt
Fädernearv: Okänt
Familj: Okänt
Skådespelare: Kenneth Branagh

Utmärkande karaktärsdrag:

Överdrivet vita tänder, guldigt hår, och glöm-mig-inte blå ögon. Lockhart är varenda ung häxa’s drömtrollkarl. Hans leende har gjort att han har vunnit The Witch Weekly Most-Charming-Smile award fem år i rad.

  

Första omnämning:

Kapitel 3 av Harry Potter och hemligheternas kammare.

 

Allmänt:

Gilderoy Lockhart är en framgångsrik författare och en medelåldershjälte. Han reser runt i världen, hör om berättelser från andra personer, raderar deras minnen och skriver om berättelsen som om det var han själv som upplevde den.

 

Lockhart är ingenting annat än en bluff förutom hans publicerade verk Voyages with Vampires, Year with the Yeti, Wanderings with Werewolves. Dessa böckerna är bara några av hans verk och ingen av dem böckerna som nämns ovan har han själv kommit på.

 

Den riktige Lockhart är väldigt annorlunda i fråga om myten. Han är en fullständig idiot. Men detta stoppade honom inte från att bli lärare i Försvar mot Svarkonster på Hogwarts. Han finner sig snabbt vara en riktig fegis och man märker att han egentligen inte kan speciellt många mer trollformler än minnesförtrollningar.

 

Under en lektion i försvar mot svartkonster släpper han ut Cornies Pixies, eftersom han är så usel på att trolla låter han istället Hermione, Harry och Ron fånga in dem. Även efter en quidditchmatch gör Lockhart en miss, Harry har brutit armen och Lockhart använder en trollformel för att få den att bli som vanlig men den blir istället som gelé som går att böja åt alla håll. Detta gör att Harry får dricka en dryck som gör att skelettet i armen byggs upp igen.

 

Han höll även i duellklubben för att alla skulle kunna försvara sig mot det otäcka monstret i hemligheternas kammare. När han ska visa hur man ska skydda sig mot förtrollningar har han Snape som sin hjälpreda och givetvis får Snape så att Lockhart flyger iväg då han knapp kan någon trollformel. Efter detta duellerar Harry och Draco Malfoy mot varandra.

 

Lockhart får i uppgift att ta sig ann basilisken i hemligheternas kammare men när han är i full gång inne på sitt rum att packa sina saker för att ge sig av från Hogwarts kommer Harry och Ron på honom och tvingar med honom ned till kammaren där han senare råkar göra en glömskeförtrollning på sig själv.


2006-06-26 av matte
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews