Hemligheternas Kammare

Hemligheternas Kammare - Historia

Hogwarts skola för Häxkonster och Trolldom grundades för över tusen år sedan av den tidens största trollkarlar och häxor. De fyra grundarnas namn var Godric Gryffindor, Helga Hufflepuff, Rowena Ravenclaw och Salazar Slytherin. Som de flesta redan vet, fick var och en av dem ett elevhem uppkallat efter sig. Slottet byggdes långt ifrån nyfikna mugglarögon och under de närmsta kommande åren jobbade grundarna i endräkt. De letade upp ungdomar som visade tecken på magiska krafter och tog dem till slottet för att utbilda dem. Efter ett tag började en spricka dock visa sig mellan Salazar Slytherin och de andra tre grundarna. Slytherin ville vara mer kräsen i valet av vilka som skulle få sin utbilding inom Hogwarts väggar. Han ansåg att endast de som kom från ren trollkarlssläkt skulle få utbilda sig och motsatte sig alltså elever från mugglarfamiljer, eftersom han trode att de var mer opålitliga. Detta orsakade en allvarlig konflikt mellan Gryffindor och Slytherin med den följden att Salazar Slytherin lämnade skolan för alltid. Dock hade han lämnat efter sig legenden om om Hemligheternas Kammare som lever kvar än idag...

Enligt legenden hade Salazar Slytherin konstruerat en dold kammare under slottet. Slytherin förseglade kammaren, så att ingen annan än hans sanne arvtagare skulle kunna öppna Hemligheternas Kammare då denne gick på skolan. Endast arvtagaren skulle ha förmågan att öppna Kammaren och styra över det fruktansvärda odjuret som sades ligga i dvala under slottet. Målet skulle ha varit att kasta ut alla som är ”ovärdiga” att studera magi - Alltså de som inte är från ren trollkarlssläkt.

Anledningen till att historien har kallats för saker som ”löjlig historia” är helt enkelt att man tidigare inte kunnat bevisa motsattsen. Många framgångsrika och mäktiga häxor och trollkarlar har genomsökt slottet samt området runt omkring många gånger.

Sedan 1993 har även lite mer exakt information om dena legend kommit ut, villket faktist kom att bevisa att Hemligheternas Kammare inte bara var en legend. Det är delar av Hogwarts riktiga histora!

De allra flesta vet vem Harry Potter är, så vi utgår därifrån. Det är inte många som vet det, men Voldemort själv råkar nämligen vara den ende äkta arvtagaren till Salazar Slytherin, och ormviskare. Sedan den natten då Lord Voldemort anföll Potters för över tjugo år sedan är Harry Potter även han ormviskare. Detta är en mycket sällsynt egenskap och under årens lopp har det i princip bara varit mäktiga svartkonstnärer som haft denna förmåga.

Harry Potter gick sitt andra år på Hogwarts skola för Häxkonster och Trolldom då Kammaren åter öppnades. Eftersom han hade denna förmåga, kunde han höra monstret flera gånger då de rörde sig i rören emellan väggarna.. Det visade sig nämligen att odjuret som legat under slottet var en Basilisk. En enorm orm som är känd som Ormarnas Konung. Denna orm dödar med bara blicken och har livsfarliga tänder. Allt detta var det Harrys ena bästa vän Hermione Granger som kom på, alldeles innan hon själv blev överfallen. Turligt nog såg hon bara ormens ögon genom en spegel, och blev därför bara förstenad som alla andra de året hade blivit.

Hur var detta då möjligt då ingen på skolan egentligen var Slytherins arvtagare? Jo, genom en svart dagbok, eller rättare sakt ett av Lord Voldemorts sju horcruxes. Kammaren öppnades nämligen även året 1942. Voldemort, eller som han hette då, Tom Dolder (Riddle efter engelska böckerna) var mycket begåvad elev, faktist den mest begåvade som någonsin gått på Hogwarts (Med möjligt undantag vid Dumbledore eller Potter själv, enligt min egnen åsikt) lyckades sitt femte år att öppna kamaren. Den gången dog tillslut en flicka som kallades Missnöjda Myrtle. Men, Dolder som var mycket omtyckt av de flesta lärare och mycket slug satte dit ”klumpedunsen” Rubeus Hagrid då han hade en förbjuden Akromantel (”Enorm, talande spindel”) inlåst i ett skåp. Så det blev Akromanteln som fick skulden för en rad överfall och flickans död. Hagrid reglerades, men fick bo kvar och utbilda sig till skogvaktare då Dumbledore Som var den ende som gissade saningen gick i god för Hagrid. Hagrid skulle aldrig skada någon med flit.

Dolder vågade inte öppna kammaren efter det, men beslöt sig för att hans jobb inte skulle ha varit i onödan. Därför placerade han en del av sin själ i dagboken . Strax innan Lord Voldemorts fall ska en viss Mr Malfoy fått ta hand om boken i väntan på ordern att den ska placeras på Hogwarts. Eftersom Malfoy trodde att hans Herre aldrig skulle komma tillbaka placerade han alltså minnet av sextonåringen Dolder i form av en dagbok bland en förstaelevs gamla böcker 1992. Ginny Weasley.

Ginny, som inte anade ont skrev förstås i boken, och Dolder skrev snällt och tålmodigt tillbaka. Allt detta gjorde att Ginny började berätta sina allra hemligaste hemligheter för Dolder. Precis det Han ville ha. Till slut hade Dolders kraft blivit så mycket större än lilla Ginnys. Så mycket kraftigare att Dolder till slut kunde styra över det Ginny gjorde. Han fick Ginny Weasley att strupa skolans tuppar, skriva medelanden på väggen och anfalla ynkens katt, ett spöke samt fyra mugglarfödda elever. Men resten av den historien får ni allt ta och läsa i Harry Potter och Hemligheternas Kammare...


2006-06-24 av zite
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews