Fenixorden

Fenixorden har ett enda syfte: att befria världen från Lord Voldemort och hans onda anhängare. Fenixorden bildades någon gång på 1970 talet av Albus Dumbledore. Det var när Voldemort först började söka makt och samla sina styrkor av dödsätare . Det var som respons till det som Dumbledore skapade Fenixorden, och dom två sidorna drog ut i krig i en rad av ondskefulla strider vilka ofta hade en dödande följd. Båda sidor led ett antal förluster i denna första etapp av konflikten: Orden förlorade Edgar Bones, Benjy Fenwick, bröderna Prewett och Potters bland annat. Förlusterna på dödsätaranas sida omfattar Rosier och Wilkes.

Striderna kom slutligen till ett slut, tack vare Voldemorts fall, fast vissa ohyggligheter var fortfarande utförda för att hämnas, t ex som tortyren av mr/mrs Longbottom. Efter detta kom hur som helst en period av fred tills Voldermorts andra återkomst i Juni 1995. Fenixorden återförenades i respons till det och det andra kriget bröt ut emellan den goda och den onda sidan. Det avslutades med striden i trolldomsministeriet i juni 1996, där orden förlorade ännu en medlem i och med Sirius Blacks död. Fastän inga dödsätare dödades i denna särskilda sammanstötning, blev ändå en seger för orden trots Sirius Blacks död, eftersom varje känd dödsätare med undantag av Bellatrix Lestrange (och möjligtvis Goyle som inte verkade inställa sig för att delta i striden) var arresterade och skickade till Azkaban. Förutsatt att Dementorerna är allierade med Voldemort, så verkar det bara vara ett en tidsfråga innan dem kommer ut igen.

Det är inte klargjort om den första Fenixorden bildades med eller utan tillstånd av trolldomsministeriet. Den andra återförenade Fenixorden bildades utan tvekan helt utan tillstånd, eftersom att trolldomsministeriet just då hade fullt upp med att övertyga folk om att Voldemort inte hade återvänt. Båda versionerna av orden innehöll ett flertal Aurorer. Det är bara en tidsfråga tills Lord Voldemort får ut sina anhängare igen. När han gör det så kommer Fenixorden att vara redo att möta honom, och varje order medlem kommer att vara beredd att dö för sin sak.

Vi har delat upp order medlemmarna i två grupper, de som ännu lever och de som är döda, de listas här nedanför.

De som ännu är i livet:
Deladus Diggle
Elphias Doge
Albus Dumbledore
Aberforth Dumbledore
Arabella Figg
Mundungus Fletcher
Rubeus Hagrid
Hestia Jones
Alice Longbottom
Frank Longbottom
Remus Lupin
Minerva McGonagall
Alastor Moody
Peter Pettigrew (dödsätare nu)
Sturgis Podmore
Kingsley Shacklebolt
Severus Snape
Nymphadora Tonks
Emmeline Vance
Arthur Weasley
Bill Weasley
Charlie Weasley
Molly Weasley

De som är döda:
Sirius Black
Edgar Bones
Caradoc Dearborn
Benjy Fenwick
Marlene McKinnon
Dorcas Meadows
Fabian Prewett
Gideon Prewett
James Potter
Lily Potter

2006-06-24 av zite
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews