Dödsätare

Dödsätarna (Death Eaters på engelska) är Voldemorts mest lojala och trofasta följare. De utför de mest brutala handlingarna efter Voldemorts order. Hälften av alla mord som har utförts på mugglare har gjorts för skoj skull. Voldemort har även stöd av en del gamla trollkarlsfamiljer som anser att fullblodsfamiljerna är finare än andra och att resten är smutsig patrask utan värde. Han tar även gärna hjälp utav vissa vidunder som exempelvis jättar, Dementorer och varulvar Vidunder som de allra flesta fruktar. Allt för tron att de ska kunna få ut lite av den makt som Lord Voldemort besitter...

Ett känt kännetecken på en Dödsätare är att personen i fråga har Voldemorts märke fastbränt på deras vänstra arm. När Voldemort vill att de ska infinna sig vid hans sida behöver han bara röra vid en av sina Dödsätares märke. Alla andra kommer att känna detta som en svag smärta i armen. Märket består av en döskalle som har en slingrande orm ur munnen. Man kan inte bli av med märket och för en Dödsätare gäller det livstids tjänst eller döden.

Voldemort sätter stort värde på saker som mod och lojalitet och placerar alltså oftast personer med dessa egenskaper i den närmsta ”cirkeln” runt sig själv . Den som sviker eller vägrar att lyda order straffas med tortyr och/eller döden.

Deras herre var nära att ta över makten från Trolldomsministeriet då han blev tillfälligt besegrad 1981.De flesta av dödsätarna förnekade att de någonsin varit på Voldemorts sida, utan sade att de hade blivit tvingade under förbannelser som Imperiusförbannelsen eller Cruciatusförbannelsen och en hel del gick fria från Azkaban. Detta är något en hel del har fått ordentliga straff för när han fick tillbaka sin kropp 1995.


1.Hämska varelser som suger glädjen ur människor. För närmare beskrivning, läs Harry Potter och fången från Azkaban.

2.Remus Lumpin är dock ett enaståede exempel på en varulv som försöker bekämpa Voldemort och hans följare.

3.Observera att Voldemort aldrig velat, eller haft någon vän.

Här är en lista med kända dödsätare:

Avery:
Voldemort kan omöjligt vara nöjd med Avery då han har klantat sig många gånger och har kommit med information som har visat sig vara fel. Han kom undan från Azkaban då han påstod att han hade varit under Imperiusförbannelsen 1981.

Regulus Black:
Sirius Blacks yngre bror. Blev Dödsätare för att nöja sin kära mor. Fick dock kalla fötter efter en order från Voldemort, och blev sedan mördad.

Crabbe:
Vincent Crabbes pappa - Vincent går i samma årskurs som Harry Potter på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom - Var förmodligen på Mysterieavdelningen 1996.

Bartemius Crouch Jr:
Crouch var en trofast dödsätare vars far jobbade hårt på ministeriet emot Voldemort och var sällan hemma med sin son. När Voldemort försvann var han en av fyra som verkligen försökte leta efter sin herre. Dock blev de gripna bara några månader efter Voldemorts fall för att bland annat ha används sig utav Cruciatusförbannelsen på Mrs och Mr Longbottom tills paret blev sinnessjuka. Hans far skulle med all säkerhet ha blivit trolldomsminister om det inte hade uppdagas att hans son var Dödsätare. Crouch Snr sände sin ende son till livstid i Azkaban. Dock var hans fru förkrossad och dessutom dödligt sjuk. Det hela slutade med att hon i hemlighet bytte plats med sin son på fängelset. Med hjälp av Polyjuice-elixir kunde hon se ut som sin son, ingen kunde någonsin gissa sig till att den äkta Crouch Jr var fängslad i sitt eget hem under Imperiusförbannelsen av sin pappa, eller att den begravning som hade ordnats till hans mors ära var falsk. Inte ens Dementorerna märkte något när de begravde hennes kropp utanför fängelset, inte långt efter de bytt plats. Allt detta kan man ha sett som ett stort misstag från hans föräldrars sida. För då Voldemort fick nys om detta, 1994 fick Crouch Jr ett uppdrag som kom att ändra en hel del i historien då han jobbade under förklädnad som ”Monsterögat Moody” på Hogwarts ett helt år… Han dog av en Dementors kyss strax efter det att hans herre fått tillbaka sin kropp.

Antonin Dolohov:
Dolohov blev satt I Azkaban, för att bl.a. ha dödat Molly Weasleys bröder Gideon och Fabian Prewett. Tillsammans med många andra rymmde han ifrån Azkaban 1996 och var med på Mysterieavdelningen.

Goyle:
Gregory Goyles pappa. Goyle Jr går i samma årskurs som Harry Potter på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom.

Jugson:
Man vet inte så mycket om Jugson, bortsett från att han var med på mysterieavdelningen 1996 som så många andra kända Dödsätare.

Igor Karkaroff:
Karkaroff anmälde flera namn från sina forna kamrater Dödsätarna då han blev satt i Azkaban i hopp om att kunna ta sig därifrån. Hans tips ledde till gripandet av spionen Augustus Rookwood och Karkaroff gick fri. På något sätt lyckades han bli rektor över Durmstrang Trollkarlsskola. Han försvann under jorden då Voldemort kom tillbaka.

Bellatrix Lestrange:
Ytligare en mycket trofast Dödsätare som blev gripen tillsammans med Crouch Jr. Kusin med Sirius Black som hon tog livet av under striden på mysterieavdelningen år 1996. Den gången hann hon även skada Tonks och kasta Cruciatusförbannelsen över Neville Longbottom. Hon var den ende dödsätaren som kom undan Azkaban den gången då hon lyckades fly efter Voldemort själv.

Rabastan Lestrange:
Den tredje personen som blev satt i fängelset för att ha torterat paret Longbottom. Precis som Bella och en hel del andra Dödsätare kom han ut från Azkaban 1996 och var med på Mysterieavdelningen.

Rodolphus Lestrange:
Hans historia är sig exakt lik Rabastan Lestrange, utom det att Rodolpus gifte sig med Bella Black.

Walden McNair:
Efter Voldemorts fall kom McNair undan och kunde jobba på avdelningen för bortskaffandet av farliga djur i 15 år. 1995 tog han ledigt så att han kunde resa efter jättarna och få över dem åter igen på Voldemorts sida. Hans riktiga identitet kom inte ut förrän han blev fast på Mysterieavdelningen.

Lucius Malfoy:
Malfoy har inte haft samma höga status som Bellatrix och Crouch, stor del därför att han påstod att han var under Imperiusförbannelsen till trolldomsministeriet efter deras herres fall. Ett annat exempel på en miss Malfoy har gjort var den gången han 1992 gav bort Lord Voldemorts magiska dagbok till Ginny Weasley för egen vinst. Ett tecken på att han trodde att Voldemort aldrig skulle komma tillbaka. Uppvisningen efter Världsmästerskapen i Quidditch hjälpte nog inte heller. Speciellt inte då de flydde från platsen efter att ha sett Mörkrets märke. Men han blev i alla fall ledare över gruppen som tog sin in på Mysterieavdelningen. Efter det misslyckandet är han i onåd, och han kan nog tacka sin lyckliga stjärna att han numera sitter i Azkaban (Utan Dementorer då de nu jobbar under Voldemort).

Mulciber:
Mulciber var en av de Karkaroff anmälde i hopp om sin frihet. Oturligt nog för Karkaroff hade ministeriet redan tagit Mulciber. Likt så många andra redan nämnda Dödsätare tog sig Mulciber ut ur fängelset samtidigt som dom andra och var med under striden på Ministeriet 1996

Nott:
En dödsätare som slapp Azkaban efter Lord Voldemorts fall. Blev dock även han gripen efter att ha varit med på Mysterieavdelningen.

Peter Pettigrew:
En f.d. vän till paret Potters, Black och Lupin. Lupin blev biten av en varulv som litet barn, och detta var något hans tre vänner snart kom på. Istället för att klippa av vänskapsbanden med deras vän så ville de bli animagusar. Peter behövde all hjälp han kunde få från Potter och Black. Men under deras femte år lyckades de i alla fall. De kunde nu vara med Lupin under ”hans svåra stunder” i största hemlighet. Peter kunde förvandla sig till råtta. Efter Hogwarts fortsatte de fyra att vara vänner. Potter gifte sig med Lily Evans och de fick en liten son vid namn Harry. På den tiden var Lord Voldemort som starkast och hade bestämt sig för att döda hela familjen. Peter blev då hemlighetsvaktare åt Potters. De skulle ha varit en perfekt bluff. Folk trode att Sirius Black, Harrys gudfar skulle ha varit hemlighetsvaktare. Otur nog var Peter spion till Voldemort och Allhelgonaaftonen det året begav sig hans herre till Potters hem för att ha ihjäl familjen. Men den natten gjorde Voldemort ett stort misstag, och hans fall blev deras lille son Harry. Dock var Lily och James döda. Sirius, som hade förstått vad som hänt letade reda på Peter. Men Peter, den lilla råttan sprängde halva kvarteret i luften samtidigt som han skar av sig fingret och försvann ner i kloakerna. Sirius blev sänd till Azkaban utan rättegång ”för att han dödat 13 personer i en enda förbannelse...”. Peter som behövde ett ställe där han kunde få trollkarls nyheter blev husråtta åt pojken Percy Weasley under namnet Scabbers.

Efter några år fick dock Percys bror, Ron råttan. Ron som blev bästa vän med Harry Potter. Peter spenderade 13 år som råtta. Men då Sirius fick veta att hans gudson var på samma skola som Peter lyckades han bryta sig ut från fängelset (första personen någonsin). Året där på var Sirius mycket nära med att döda Peter. Men denna gång lyckades Peter fly ytligare en gång. Denna gång för att leta upp Lord Voldemort i Albaniens skogar. Detta var år 1994 och ett år senare hade Voldemort fått tillbaka sin kropp... För de som undrar varför Peter aldrig dödade Harry under de år de sovit i samma sovsal så är svaret mycket enkelt. Peter har alltid gillat att ha starka vänner runt sig. Men varför anstränga sig för att behaga en halvdöd ande som det viskas om?

Augustus Rookwood:
Rookwood var länge spion åt Lord Voldemort och jobbade på mysterieavdelningen som en onämnbar.

Evan Rosier:
Rosier blev dödad av en Auror, inte långt efter gripandet av Karkaroff. Under striden lyckades han även få med sig en bit från Alastor ”Monsterögat” Moodys näsa.

Severus Snape:
Snape är en sorts dubbelagent, åtminstone till år 1997. Under årets lopp har han givit information till både Orden och Voldemort. Han är mycket duktig på Ocklumenering, precis som både Dumbledore och Voldemort. Detta gör att han oftast vet när någon ljuger, och han kan hålla hemligheter borta från sina två ”herrar”. Snape har undervisat på Hogwarts i många år där han favoriserar sina egna Slytherinare och jag skulle tro att Snape aldrig har gett något annat elevhem ett endaste poäng. Snape avskyr både Harry och James Potter. För att nämna Lily, Lupin eller Sirius.

Travers:
Har bl.a. varit inblandad i mordet på familjen McKinnons. Var en av de namn som Karkaroff anmälde när han ville bli fri. Dock visade ministeriet namnet ointressant och Travers öde är okänt.

Wilkes:
Det ända vi vet är att han Blev dödad av en Auror år 1980


1.En annan historia värd att läsa.

2.Ger personen som utför förbannelsen total kontroll över en annan.

3.Ren smärta i hela kroppen.

4.Trollkarlsfängelset med Dementorer som vakter.


2006-06-24 av zite
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews