Testraler

Art: Testral

Första nämning: Harry Potter bok 5.

Testraler bor i skogen och föredrar mörker. De är hästliknande djur med en lång hals och ett huvud som påminner om en Drake. Kroppen ser skelettartad ut, och de har stora, svarta vingar. De har också ett väldigt bra lokalsinne och kan hitta vart som helst.

De har fått väldigt dåligt rykte eftersom de endast kan ses av de som sett döden. Det sägs att de för med sig olyckor, och enligt Trolldomsministeriet är de farliga. Detta håller inte Hagrid med om. Han säger att de bara skulle angripa om man retade de tillräckligt mycket.

Testraler är de djur som drar vagnarna till Hogwarts i början av terminen. De hjälper också Dumbledore när han ska iväg på en lång resa utan att använda sig av spöktransferens.

Harry kan först se dessa djur i bok fem, eftersom det var i slutet av bok fyra han och Cedric hamnade på den mörka kyrkogården, och Harry duellerade med Lord Voldemort. Harry får en känsla av att han är knäpp när han märker att inte Ron kan se det hästliknande djuret. Men senare i boken visar det sig att även Neville, Luna och Hagrid kan se djuren, och först då får Harry reda på att bara de som har sett döden kan se dem.

Hagrids favorit-Testral heter Tenebrus och var den första som föddes i skogen utanför Hogwarts.


2006-06-24 av zite
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews