Sir Nicholas de Mimsy-Porpington (Nstan Huvudlsa Nick)

Ålder:
Dog 31 Oktober, 1492
Kännetecknande karaktärsdrag:
Som hans namn säger så är Nästan Huvudlösa Nicks huvud väldigt löst och därmed tvingas han gå runt i en halskrage för att hålla det på plats.
Elevhem:
Gryffindor spöke.
Första nämning:
Harry Potter och De Vises Sten, Kapitel 7.
Övrigt
Gryffindor spöket Sir Nicholas, som han vill bli kallad, företecknar värdighet och mod som bara ses hos äkta Gryffindor elever. Han brukar oftast se till att ingen på Hogwarts går vilse och hjälper dem dit de ska. Under Harrys andra år på Hogwarts hjälper Nick honom att undvik Filch genom att uppmuntra Peeves att ta itu ett skåp. Sir Nicholas är väldigt stolt över sin titel men låter ändå eleverna kalla honom för Nästan Huvudlösa Nick.

Sir Nicholas önskan att bli medlem i The Headless Hunt, som leds av Sir Patrick Delaney-Podmore, är väldigt stor och han hoppas att han en dag ska bli medlem där. I slutet av Fenixordern erkänner han att han ångrar att han valde att bli spöke. Om han blir medlem i The Headless Hunt, så tror han att han inte längre kommer att känna att han "varken är här eller där".

Förstås kommer Sir Nicholas inte att bli medlem i The Headless Hunt eftersom att han är inte helt huvudlös. Enligt en sång som han skrev om sin egen avrättning, så var han dömd till döden utan en rättegång för att ha försökt rättat till en kvinnas tänder och plågat henne med en bete. Sir Nicholas var inte rädd för sin avrättning utan bara för döden och det var därför som han valde att bli ett spöke, för att undvika det okända som händer när man dör, precis som när han undviker den Blodiga Baronen. Sir Nicholas firar sin 500:e årsdag sen han dog med ett party där många spöken och gäster blir inbjudna. Harry, Hermione och Ron är några av dem.


2006-06-24 av zite
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews