Firenze

Ålder:
Okänt, men han verkar vara yngre än kentaurerna Ronan och Bane.
Art:
Kentaur
Familj:
Firenzes familj är flocken av kentaurer som håller till i den förbjudna skogen. Han fick inte längre lov att tillhöra sin flock då han tackat ja till att undervisa på Hogwarts som professor i ämnet spådomskonst.

Första nämning:
De vises sten, kapitel femton.

Speciella förmågor
Firenze har alla de talanger som är karakteristiskt för kentaurer, de är väldigt gåtfulla och stolta varelser. Kentaurer läser av planeternas rörelser och urskiljer framtiden från alla de kluriga ledtrådar som döljs på himlavalvet. Firenze litar mer på människor än vad de andra kentaurerna gör.

Skiljande egenskaper
Eftersom Firenze är en kentaur ser han ut som kentaurer gör enligt mytologin, huvudet och halva magen är den av en man och resten av kroppen är uppbyggd som en häst. Han har vitblont hår och han är yngre än de andra medlemmarna i flocken som alla bor i den förbjudna skogen. Firenze är en stolt kentaur, som de oftast brukar vara och han är en kentaur som man kan lita på. Enligt flera av de tjejerna som går på Hogwarts, däribland fall Parvati Patil, är Firenze ”ursnygg”, men han är ganska intresserad av trollkarlsflickor. (OotP, s 599).

Övrigt
Före 1996 bodde Firenze i den förbjudna skogen med sin flock. Det var i denna skog som han mötte Harry Potter för första gången någon gång under år 1991 eller 1992. Firenze räddade Harrys liv då Voldemort, som tillfälligt verkade i Professor Quirrells kropp, anföll Harry. När han lyckat skrämma bort Voldemort bar han Harry på ryggen och förde honom mot en säkrare del av skogen.

På vägen stötte de på Bane och Ronan, två andra kentaurer, som tillrättavisade Firenze både för att ha Harry på sin rygg och för att han hjälpte människor då kentaurer har svurit på att aldrig någonsin stå på människornas sida. Han fortsatte trots detta med Harry på ryggen, och bakom sig lämnade han de båda andra kentaurerna. När Firenze hade burit Harry i säkerhet berättade han för honom om enhörningsblodets krafter. Han varnade också Harry för att skogen inte var säker, och särskilt inte i när Voldemort fanns där.


2006-06-24 av zite
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews