Aragog

Ålder:

Dog ungefär vid åldern 50 år. Kännetecknande karaktärsdrag: Var en jättespindel. Därför, ganska lätt igenkännlig. Var blind, med mjölkiga, vita ögon och hade börjat gråa på grund av åldern Kommer från: Acromantula
Familj:
En fru, Mosag, och flera tusen barn.

Första nämning:
Kapitel 13 i Hemligheternas Kammare (sett i ett minne). Visar sig först i kapitel 15 av Hemligheternas Kammare.

Övrigt
Aragog var kläckt i ett skåp på Hogwarts, då han blev given som ett ägg till halvjätten (och då student) Rubeus Hagrid. Han växte upp i detta skåp, och levde på smulor som Hagrid gav honom. Aragogs naturliga instinkt var att äta människor, men han gjorde inte det så länge han bodde på Hogwarts, från respekt av Hagrid. Hursomhelst, när monstret från Hemligheternas Kammare var släppt lös och attakerade en student, så var Hagrid och Aragog ditsatte av Tom Riddle (pojken som en dag skulle bli Lord Voldemort, och som egentligen var personen som öppnade Hemmligheternas Kammare). Det var trott att Aragog var det monstret som hade attackerat eleven. Han var tvingad att fly in i Den Förbjudna Skogen, och Hagrid blev avstängd. Aragog förblev i skogen, och levde på varelserna där inne, och Hagrid var kvar som Skogsvaktare på Hogwarts. Därför kunde de hålla kontakten, och Hagrid hittade en fru till Aragog. De bildade en stor familj av Acromantulas, med Aragog som stamfader, förhållandevis ostörda av människor, förutom det notabla intrånget av Harry Potter och hans vän Ron Weasley, tidigt 1993. Hemligheternas Kammare hade igen blivit öppnad och Hagrid, som var tillbaka som misstänkt och tagen till Azkaban, kryptiskt rådgjort dem att gå till Aragog för hjälp. Aragog besläktade sin historia till Potter och Weasley, och avslöjade Hagrids oskyldighet. Olyckligtvis, så försökte han även att äta upp dem.

De flydde med hjälp av Rons pappas flygande bil, som hade blivit vild och gömt sig i Den Förbjudna Skogen månader innan. Aragog dog av gammal ålder 1997, efter en lång period av sjukhet, som under vilken tid som Hagrid brydde sig om honom. Hursomhelst, när han dog så hade de kvarblivna Acromantula blivit fientliga, även mot Hagrid, då de inte längre var bundna av Aragogs order att inte göra illa halvjätten. Fast det är traditionellt för Acromantula att äta deras döda, så kunde Hagrid fly från spindlarna med Aragogs kropp för att kunna ge honom en riktig begravning. Den här avsändelsen var också bevittnad av Potter och trolldryckskonst läraren, Horace Slughorn (som lyckades stjäla lite av det högt värdefulla giftet från kroppen innan Aragog blev begraven). Aragogs stora familj fortsätter att leva i Den Förbjudna Skogen, nu helt fientlig för alla trollkarlar.


2006-06-24 av zite
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews