Privet Drive

På Privet Drive 4 bor Vernon Dursley med sin familj. Huset är stort, fyrkantigt och har 4 sovrum. Trädgården är noga skött och allt är till Vernon Dursley belåtenhet förutom att Harry Potter bor där såklart. Huset ligger i en liten by i Little Whinging, som ligger i en lite större förort i Sorrey. Little Whinging ligger nära London i sydvästra England. Gatan som Privet Drive 4 ligger på finns många fler hus som är exakta kopior av Dursleys hus. Som de andra husen har Privet Drive 4 en liten trädgård på framsidan och en större på baksidan av huset. En kort mur med en grind omringar huset. En liten stig av plattor leder fram till dörren.

Öppnar man dörren så upptäcker man att det är en rätt prydlig familj som lever här, eftersom allt är välstädat. Nedervåningen består av ett kök, ett vardagsrum, en hall och såklart en skrubb, tidigare känt som Harrys sovrum. Köket är fyllt av moderna köksredskap, en tv, ett köksbord som håller för ungefär 37 presenter. I vardagsrummet finns en elektrisk öppen spis som familjen Weasley råkade spränga sönder i fjärde boken. Fast dem var snälla och lagade den efter sig. Om man kliver upp för trappan så finner man Vernon & Petunias sovrum, Dudleys sovrum, Dudleys andra sovrum och Dudleys minsta sovrum som han motvilligt fick ge till Harry 1991. Vernon gav inte Harry det minsta sovrummet för att vara snäll, grundtanken var att han skulle försöka se till så att Harry inte kunde ta emot sina brev från Hogwarts. Men det misslyckades såklart… I Harrys rum finns det en säng, en garderob och ett skrivbord. På skrivbordet står Hedwigs bur. Ett galler sitter för Harrys fönster efter en incident med Dobby och en tårta 1992. Fast bröderna Weasley slet av gallret samma natt, satte Vernon dit det igen.

Det är inte så känt vad som finns omkring Privet Drive men Wisteria Walk ligger nära och det är där Arabella Figg bor med sin samling av katter. I närheten ligger Magnolia Crescent. Brevid ett garage på den här vägen ser Harry Sirius för första gången innan nattbussen plockar upp honom. Det är också på den här vägen som Harry och Dudley stöter på dementorer 1995.


2006-06-23 av zite
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews