Perrong 9 & Tre kvart

Hogwartsexpressen, det enda tåget som tar hogwartselever till Hogwarts när terminen börjar, avgår klockan 11 den 1 september från Perrong 9 & Tre Kvart på Kings Cross i London.

Men hur är det möjligt för ett tåg att avgå med en massa häxor och trollkarlar utan att mugglarna ser? Jo, därför att Perrong 9 och Tre Kvart inte är synligt för mugglare. För att komma hit måste man gå igenom en stenvägg som finns mellan perrong 9 och 10. Kliver man igenom här så kommer du att mötas av texten ”Perrong 9 och Tre Kvart” som finns på en skylt som hänger framför dig. Under finns ännu en skylt där det står ”Hogwartsexpressen, klockan 11”. Perrongen brukar vara full med elever, djur och deras anhöriga den 1 September. Koffertar släpas hit och dit, elever glömmer kvar sina saker. Det är mycket liv där då.

När terminen är slut och eleverna ska hem på sommarlov hämtar Hogwartsexpressen eleverna och för dem tillbaka till perrong 9 och tre kvart. Då blir det samma vända igen fast omvänt. De letar efter sina anhöriga, säger hej då till sina vänner. Då brukar perrongen vara proppfull, men sen blir det tyst…. Ända tills nästa termin börjar.


2006-06-23 av zite
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews