Elevhemstävlingen

Under året så får eleverna poäng om de gör bra saker och förlorar poäng då dem gör dåliga saker till sitt elevhem. Det elevhem som har mest poäng när året är slut vinner huscupen.I jätte stora timglas som finns vid entren så kan man se hur mycket poäng varje elevhem har. Ett slags kollektiv bestraffnings/belöningssystem.

Det finns ingen regel bok för hur mycket poäng du förlorar eller vinner utan det är upp till läraren och personal på plats att avgöra detta. Lärarna kan var olika restriktiv med att ge och ta poäng.

Om elevhemens quidditchlag spelar bra så ger det också poäng.

Utan för klassrumen så är det oftas föreståndarna för hemmen som bestraffar om någon gör fel. Dem assisteras av prefekter en sorts klassens ordningsvakt från varje årskurs i alla elevhem väljs två från varje elevhem femte, sjätte och sjunde årskurs. Alltså varje elevhem har 6 prefekter.

Föreståndarna för hemmet kan också för större regelbrott ge ut kvarsittning ( kvarsittning innebär hjälpa lärare eller annan personal med olika sysslor), avstängning från studier (tidsbegränsat) eller att man får sluta sin undervisning helt i extrema fall. En elev som förlorar mycket poäng till sitt elevhem blir inte populär i elevhemmet och i extrema fall utfryst. Detta inoffciella straff är kanske mest skrämmande för en elev. Exemopel på vad olika regelbrott ger:

 • Vara utan för elevhemen på nätterna ger kvarsittning.
 • Skadegörelse ger kvarsittning.
 • Vållande till annans död tvingas avsluta studierna.

 • 2006-06-23 av zite
  Kommentarer frn fans

  Namn:
  E-mail: (frivilligt)
  Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying   Content Management Powered by CuteNews