Personal p Hogwarts

Professor Albus Dumbledore:
Rektor på Hogwarts nu. Före han blev rektor var han lärare i förvandlingskonst, det som är McGonagalls jobb idag.

Professor Minerva McGonagall:
Undervisar Förvandlingskonst på Hogwarts och är Hogwarts vice rektor. Professor Minerva McGonagall är också Gryffindors föreståndare. Minerva är en animagus och en mycket sträng kvinna som gillar Quidditch, särskilt när det går bra för Gryffindor.

Professor Filius Flitwick:
Undervisar trollkonst på Hogwarts. Är en mycket kort lärare med vitt hår. Har en mycket pipig röst och måste stå på böcker för att se sina elever på lektionerna. Är föreståndare för Ravenclaw.

Professor Severus Snape:
Undervisar trolldryckskonst På Hogwarts, elever hatar hans lektioner lika mycket som de hatar Snape. Snape har en kroig näsa och flottigt hår dessutom gillar han endast Slytherin (som han också är föreståndare för) och hatar alla andra elevhem. Han brukar ofta ge minuspoäng åt Gryffindor och Harry Potter.

Professor Wilhelmina Grubbly-Plank:
Brukar vikiarera i Skötsel av magiska vidunder. Tog över efter Hagrid när han var borta på Dumbledores order. Hon var mycket bättre på ämnet än vad Hagrid var, i alla fall enligt eleverna.

Professor Pomona Sprout:
En gammal häxa som har grått hår, smutsiga naglar och oftast en hatt på sig. Hon undervisar örtlära på Hogwarts, det var hennes plantor som räddade eleverna som hade utsatts när hemligheternas kammare öppnades. Pomona Sprout är även Hufflepuffs föreståndare.

Professor Sybill Trelawney:
Lärare i spådomskonst på Hogwarts. Har på sig stora runda glasögon som får hennes ögon att likna en insekts ögon, bär massor med smycken, så som ringar och så vidare. Gillar att dricka sherry dock, har druckit sig full flera gånger på Hogwarts. Det var också Sybill Trelawney som skapade profetian om Harry Potter och Lord Voldemort.

Professor Rubeus Hagrid:
Lärare i skötsel av magiska vidunder, vaktmästare och skogsmästare. Hagrid är halvjätte, två gånger så stor som en vanlig man, med mörkt hår. Fastän Hagrid är stor och en halvjätte har han i alla fall ett hjärta av guld. Tycker oftast att alla djur är fina och lugna, djur som annat folk skulle kalla farliga. Hagrid blev under sin skoltid anklagad för att ha öppnat Hemligheternas Kammare, vilket inte stämmer alls.

Professor Binns:
Hogwarts enda lärare som är död och ett spöke! Ser väldigt gråaktig ut och alla hans elever sover på hans lektioner. Professor Binns undervisar magins historia på Hogwarts.

Professor Hooch:
Undervisar Quidditch på Hogwarts, kvasflygning och är Quidditch dommare. Är kort, har gula ögon och grått hår.

Professor Sinistra:
Vi vet inget speciellt om Professor Sinistra, förutom att hon jobbar på Hogwarts (där hon undervisar astronomi) och är en häxa.

Professor Vector:
Vi vet inget speciellt om Professor Vector, förutom att han jobbar på Hogwarts som talmagi-lärare och är en trollkarl. Vi vet också att Hermione har honom.

Professor Slughorn::
Han undervisade trolldryckskonst under Harrys sjätte år på Hogwarts. Föredetta föreståndare för Slytherins elevhem och en mycket respekterad trolldryckskonst lärare. Han började undervisa samma tid då Dumbledore själv började på Hogwarts. Han är en mycket kort, rund trollkarl med en enorm silvrig mustach. Slughorn är gammal, men inte lika gammal som Dumbledore.

Professor Firenze:
Undervisar spådomskonst.Firenze ersatte Professor Trelawney när hon blev avskedad. När Trelawney kom tillbaks, så fortsatte Firenze ändå att undervisa spådomskonst för att han är en centaur.

Föredetta lärare:

Lockhart, Gilderoy
En gammal Försvar mot svartkonster lärare på Hogwarts. Han jobbade på Hogwarts under Harrys andra år. Han har guldigt, lockigt hår och blåa ögon. Dessutom har en ett stort leendé på läpparna. Han skröt om att han var expert på alla områden, men egentligen kunde han inte mycket mera än en liten formel som raderade ens minne.

Remus Lupin:
En gammal Försvar mot svartkonster lärare också, han undervisade på Hogwarts under Harrys tredje år. Han har brunt hår, som höll på att skifta till grått, han såg kort sagt sliten ut. Detta för att han blir en varulv en gång i månaden. Remus Lupin blev gillad av eleverna och sågs som den bästa läraren dittils i försvar mot svartkonster.

Quirinus Quirrell:
En gammal försvar mot svarkonster lärare han också. Quirrell "undervisade" på Hogwarts under Harrys första år. Han hade en grön turban på sitt huvud, detta för att han hade Lord Voldemort på bakhuvudet. Han stammade ofta, var blek i ansiktet och var nervös alltid. Han dog någon gång mellan 1991-1992.

Alastor Moody “Mad-Eye”/Barty Crouch Jr:
En gammal försvar mot svarkonster lärare har vi här med. Han unvdervisade på Hogwarts under Harrys fjärde år på Hogwarts. Moody (trodde man) hade ett mycket ärrat ansikte och skador i över ansiktet. Han hade ett svart, vanligt öga. Medan det andra var stort, runt, blått och snurrade runt hela tiden. Han kunde se igenom saker, till och med genom osynlighetsmantlar och igenom sin nacke. Han hade också ett skadat ben. Moody är känd som den bästa aurorn ministiriet någonsin haft. Det visade sig sedan att Moody i själva verket var Barty Crouch Jr.

Dolores Umbridge:
Föredetta försvar mot svartkonster lärare på Hogwarts under Harrys femte år. Dessutom är hon föredetta rektor på Hogwarts och föredetta inkvistor. Samtidigt var hon Fudges sekreterare. Hon var fet och kort, och var mycket flickaktig, för att försöka se trevlig ut. På riktigt var hon en psykopat.

2006-06-23 av zite
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews