Hogwarts omgivningar

Vid slottet som hyser skolan finns en sjö (svarta sjön), I sjön finns en jätte bläckfisk och Grindylogger samt kolloni av Vattufolk som lever på botten. På andra sidan sjön ligger trollkarlsbyn Hogsmeade, vilken förövrigt är den enda mugglarfria (ickemagiska människor)byn i Storbrittanien. Vid skolan finns också förbjudna skogen, som är en magisk plats fylld med märkliga varelser, däribland kenaturer, troll, jättespindlar och testraler samt enhörningar, vilka är väldigt sällsynta.

Till Hogwarts tar sig eleverna med Hogwartsexpressen, som går direkt från perrong 9 3/4 på King's Cross i London till byn Hogsmeade.

Hogwarts Express:

Hogwarts Express är skolans officiella tåg till skolan. Det är ett rött tåg med en skylt där det står "Hogwarts Express". Med många kupér, en seperat för prefekterna. Tåget kör folk från King’s Cross Station (i London) till Hogsmeade, som ligger någonstans i norra Skottland. Osäkert ifall tåger stannar på någon annan station än Hogsmeade (JK Rowling har inte sagt något om de).

Tåget lämnar plattform 9¾ den 1 september varje år klockan 11:00. Elever som missar avgången blir tvugna att komma fram till skolan på egen hand, precis som Harry och Ron var tvugna att göra när de skulle börja sitt andra år. Om man missar tåget kan man t ex skicka en uggla till någon lärare på Hogwarts, istället för att ta en flygande bil.

Hogwarts Express anländer till Hogsmeade tidigt på kvällen (klockan 17-18:00). Tåget brukar åka mellan Hogsmeade och plattform 9¾ flera gånger per år, först för att hämta elever till terminens start men också för att hämta de som åkt hem till jullovet. Tåget kör självfallet tillbaks alla elever när skolåret når sitt slut.


2006-06-23 av zite
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews