Kråkboet

Kråkboet, familjen Wesleys hem, ligger utanför en liten by i Ottery St. Catchpole (i Devon, England). Själva huset är högt och krokigt. Det har flera våningar och på taket sitter fyra eller fem olika skorstenar. Allt är skött med magi och huset är osynligt med hjälp av magi för mugglarna i den närliggande byn. Kråkboet är omringat av ett par höns som lever på framsidan av huset, där det även står ett par stövlar här och där, slarvigt i en hög framför dörren. Bakgården är fylld av magiska plantor och högt gräs. I skyddet av växterna och de höga växterna bor det mängder av trädgårdstomtar som ibland förpestar tillvaron för familjen Weasley. Nära huset ligger en liten gräsplätt som tillhör familjen Weasley. Perfekt för att spela Quidditch på somrarna, bara dem inte flyger för högt.

När du öppnar dörren och stiger in kommer du direkt in i köket. Relativt litet med ett bord gjort utav trä med en massa stolar runt omkring. Det finns även en öppen spis där familjen lagar sin mat. Ovanpå den står ett gäng kokböcker uppradade. Där står även en klocka utan nummer, istället så finns där texter som ”Du är sen”, ”Påväg hem” osv. Som sagt är det relativt litet, och det märktes under sommaren 1994 då köket inte rymma 11 personer under förberedelserna innan allesammans skulle åka till Quidditch VM.

Sedan finns en trappa gjord av trä om man går lite längre in. Trappan leder upp till ett flertal våningar och går man upp till den andra våningen så finner ett sovrum som står tomt. Det har varit tomt sedan 1995 då Percy flyttade ut. Han brukade för det mesta tillbringa sin tid i sitt sovrum där han skrev kärleksbrev och senare skötte arbeten för trolldomsministeriet. I rummet finns ett fönster som Percy ofta brukade använda till att skrika åt sina syskon ute på bakgården.

På andra våningen hittar vi även Fred & Georges rum, eller det var i alla fall det tills 1996 då dem flyttade in i en liten lägenhet ovanpå deras affär i Diagongränden. Familjemedlemmarna hörde ofta smällar och andra oljud från deras rum, alltså är inte deras rum speciellt ljudisolerat. Man borde nog säga att alla som klev in i deras rum fick göra det på egen risk, det gäller även efter att dem hade flyttat ut, och även idag. Det borde Hermione ha tänkt på då hon pillade på ett teleskåp som boxade henne rakt i ögat en gång.

Går vi tillbaks till trappan igen och vandrar upp till den tredje våningen hittar vi Ginny’s sovrum. Det är inte så mycket som är känt om hennes sovrum förutom att det är där Hermione sover när hon hälsar på familjen Weasley.

På femte våningen ligger Rons rum. Det är i det här rummet som Harry sover i när han kommer på besök. På dörren sitter en liten skylt där det står ”Ronald’s Rum” och väggarna är helt täckta med planscher på hans favorit-Quidditchlag; Chudley Cannons, t.o.m.Rons sängöverkast är prydd med Chudley Cannons logo. I rummet finns hans dyrbara samling av "Martin Miggs, The Mad Muggle" och diverse andra magiska småsaker. Sedan finns ett fönster med utsikt över fälten bakom huset. Vart Arthur och Molly Weasley’s rum ligger är inte känt.

På framsidan finns också Arthur Weasley’s skjul. I skjulet förvarar han mängder av konstiga mugglarföremål, vilket är hans stora intresse. Här förvarar dem också barnens kvastar.

Under sommaren 1996 fick familjen Weasley mer sällskap då Harry flyttades till Kråkboet, vilket Hermione också gjorde. Fleur Delacour flyttade också in i Kråkboet den sommaren tillsammans med sin stora kärlek Bill Weasley, som tyckte det var bra om hon lärde känna hans familj, vilket de andra i familjen inte var så positiva till. Den här sommaren förändrades mycket i Kråkboet och den magiska klockan som Molly Weasley alltid använt stod nu alltid på ”Dödlig Fara”, då Lord Voldermort var på fri fot igen.


2006-06-23 av zite
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews