Hogsmeade

Hogsmeade är den enda byn i hela England som är helt och hållet bebott av trollkarlar och häxor. Hengist of Woodcraft byggde byn för flera tusen år sedan i skuggan av ett stort berg för att gömma undan byn från mugglarna som jagade och förtryckte honom. På grund av det stora avskärmandet från mugglarvärlden så är det inte så konstigt att alla sorts magiska varelser, trollkarlar och häxor samlas här i den lilla byn. Hogsmeade är perfekt för varelser som inte skulle passa in så bra på grund av sitt utseende, i mugglarvärlden. Vättarna planerade en revolution på en av caféerna som finns i Hogsmeade. Överlag är Hogsmeade’s caféer och värdshus bra för hemliga möten eftersom det inte är så många invånare i byn, vilket Harry Potter har god kunskap om.. Hogwartsexpressen stannar vid stationen i Hogsmeade när eleverna ska tillbaka till Hogwarts, som för övrigt ligger nära Hogsmeade. I årskurs tre får eleverna på Hogwarts lov att besöka Hogsmeade.

Caféer och Värdshus

Madam Puddifoot's Ett mysigt litet café dit unga kärlekspar ofta brukar gå. Cho tar Harry hit på alla hjärtans dag. Här kan man också köpa te.

Svinhuvudet Ett väldigt ofräscht café med mycket smutsigt golv och smutsiga glas. Man är med andra ord inte speciellt renlig av sig alltså. Albus Dumbledores bror Aberforth äger Svinhuvudet och här föredrar de flesta stamkunderna Eldwiskey framför honungsöl. Ett perfekt ställe för hemliga möten fast man måste vara försiktigt! Det är lätt att bli avlyssnad vilket Dumbledore och Harry har råkat ut för. Det billigaste caféet är det i alla fall!

Tre Kvastar - Det här är det populäraste café i Hogsmeade. Det är ofta fullt med trollkarlar och häxor. Men lite för rökigt ibland, fast det är alltid renligt och välkomnande. Tre Kvastar ägs av den söta Madame Rosmerta som arbetat här de senaste 20 åren, t.o.m. när Harrys pappa var ung. Hit går de flesta hogwartselever och lärare för att ta sig en honungsöl och ha det trevligt.

Affärer

Godisbaronen Det här är varje hogwartselevs måste under varje Hogsmeade besök. Här finns allt möjligt godis, Bertie Bott’s bönor, Surrande Smaskbin, Chokladgrodor och en massa annat! Affären drivs av ett äldre par som bor i butiken. Till godis baronen kan man bland annat komma in till via den hemliga tunneln på Hogwarts, som finns i Godis Baronens källare.

Zonkos Skämtartiklar Det här är Fred, Georges (eller åtminstone var..) och Jordans favoritaffär! Och förstås Filch’s hat-affär! Här kan du köpa stinkbomber, Huggande Frisbees, Näs-bitande tekoppar och mycket mer.

Dervish & Banges Här kan du köpa magiska redskap och tillbehör, såsom Snikoskåp och andra saker. Ligger nära utkanten av Hogsmeade där Harry träffade Sirius innan tredje uppgiften i bok 4

Gladrags Wizardwear Här kan du köpa kläder och olika plagg. Men för oss är det såklart mest bekant att man kan köpa helt galna strumpor, speciellt till husalfer…

Scrivenshaft's Quill Shop Här kan du köpa fina kittlar och fjäderpennor, från exklusiva och dyra pennor med guld, till vanliga billiga fjäderpennor.

Andra byggnader

Spökande Stugan Det här är det mest hemsökta huset i England. Spökande Stugan undviks av lokalbefolkningen, Elever och t.o.m. av spöken från Hogwarts! Om någon väl skulle komma in, vilket inte ens Fred & George klarat, skulle man hitta bitmärken på väggarna och en massa dam överallt. Stugan har en hemlig gång som börjar vid Hogwarts och leder till Spökande Stugan. Ingången till Stugan finns längst ner på det Piskande Pilträdet, så det är inte så många som vågat sig på eller försökt ta sig in. Men de flesta känner inte till gången. Den enda som använt stugan var Remus Lupin. Dumbledore bad honom hålla sig därinne när han förvandlades till varulv. Så det är Lupins ylande som fått folk att tro att det spökar i stugan.

2006-06-23 av zite
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews