Diagongränden

Diagongränden är en slingrande handelsgränd som går genom London och är centrum för trollkarlshandeln i England. Här handlar de flesta sina tillbehör och det finns väldigt många små och stora affärer längs gränden. Eftersom trollkarlar kommer hit från alla delar av England använder man ofta flyttnycklar eller flampulver för att nå Diagongränden. För den som bor nära och önskar att gå kan man ta vägen som går igenom värdshuset Den Läckande Kitteln, som ligger i Londons mittpunkt.

Tätt ihopklämd mellan två byggnader, osynlig för mugglare, ligger Den Läckande Kitteln. När man kliver in här möts man av mörker med några bord här och där och en bar. Tom, det är mannen som jobbar i baren. Han är en gammal man och är alltid trevlig mot sina gäster. Tom är god vän med Hagrid, som är stamkund där. Hagrid tog med Harry dit när dom skulle på sin första tripp till Diagongränden 1991. Kliver man upp för trappan så finner man ett antal små rum för trollkarlar och häxor som behöver skydd för natten. Harry bodde i ett av rummen 1993 när han hade sällskap av familjen Weasley. Inuti rummet finns sköna sängar och en sprakande brasa i den öppna spisen som ska välkomna gästerna. För de som stannar kvar och övernattar serveras frukost av sig självt på morgonen. Den Läckande Kitteln har alltid varit det populäraste stället för att umgås med andra trollkarlar och häxor, men sommaren 1996 stötte värdshuset på en tuff motgång då Lord Voldermort och hans dödsätare gick lösa. Alla undvek då att vistas på platser där det var mycket människor.

Som tidigare nämnt så finns det en ingång till Diagongränden genom Den Läckande Kitteln, närmare bestämt på bakgården. Där finns en hög mur gjord av tegelstenar och för at komma in ska man knacka på ett par stenar med en trollstav. Diagongränden brukar alltid vara full av trollkarlar och häxor, stora som små. Många Hogwartselever brukar synas till här när de är här för att handla sina skolsaker. 1996 drog mörkret också in över Diagongänden när Voldermort och hans anhängare var på fri fot. Många trollkarlar och häxor stannade i sina hem för att vara säkra och det gjorde också några som ägde affärer i Diagongränden. Ollivanders och Florean Fortescues glassbar hade slagits igen under mystiska omständigheter. Eftersom hemska ryken for omkring likt vinden, gjorde inte det här hela saken bättre. Den härliga stämmning som alltid funnits här var borta. Den enda affären som fortfarande var vid liv var Weasleys vassa varor… Vad det ska bli av Diagongränden vet ingen. Bara den sista boken kan tala om det..

Några av alla affärer i Diagondgränden:

Apotekarboden Här kan du köpa allt från draklever till torkade rötter och enhörningshorn.

Boklund och Aster Böker i alla former och färger. Se upp, den kanske bits.

De magiska Menageriet Här finner du magiska husdjur.

Eeylops Ugglemarknad Säljer ugglor.

Florean Fortescues glassbar En glassbar.

Flourish & Blotts Säljer även dem böcker.

Förstklassiga quidditchtillbehör - Här finns de allra senaste kvastäpparna och alla tänkbara tillbehör!

Madam Malkins Klädnader För Alla Tillfällen Madam Malkins säljer som sagt klädnader. Även dina skolklädnader till Hogwarts.

Ollivanders - Tillverkare av de bästa trollspön och trollstavar sedan 382 f.Kr. Ett litet ställe med tusentals askar fulla av trollstavar.

Skämtartiklar för trollkarlar En av Fred och George Weasleys älsklingsaffärer!

Weasleys vassa varor Fred och George Weasleys egna affär för skämtartiklar. Det går väldigt bra för deras nyöppnande affär.

2006-06-23 av zite
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews