Azkaban

Azkaban är övervakat av "Department of Magical Law Enforcement" och ändå till sommaren 1993 hade aldrig någon lyckats fly - åtminstone inte enligt ministeriets uppgifter. Sommaren 1993 såg Sirius Black sin livs chans och han tog den. Sirius Black som satt inlåst för mord på 13 mugglare med, helt utan rättegång. Sanningen var den att Sirus var helt oskyldig för detta brott, som begicks av Peter Pettigrew. Ändå var Sirius inlåst i hela 13 år! Men eftersom han var en animagus, så lyckades han fly en dag från Azkaban. Detta skedde då dementorerna kom för att ge honom föda, men eftersom dementorer inte kan se så matar dem istället med känslor. I Sirius animagusform var hans känslor svårare att känna av och därmed kunde han smita förbi och simma iland till friheten.

Den enda personen som lyckats fly före Sirius, gjorde det utan ministeriets medvetenhet. Så då blev det ingen människojakt för honom, som det blev för Sirius. Bartemius Crouch Jr, som var en dödsätare, blev inlåst för hans brott mot makarna Longbottom. Han var delaktig då dem blev torrterade till vansinne. Bartemius Crouch Jr var son till Bartemius Crouch Sr, som jobbade på " Department of Magical Law Enforcement". På grund av hans säte i ministeriet så var Crouch Sr förbjuden att komma till Azkaban och säga hej då till sin son en sista gång. Efter envishet, från Crouch Sr fru (som var döande) så smugglade han till slut ut sin son från Azkaban. Han gömde sin son i nästan 14 år. Med hjälp av Polyjuice elexiret kunde hans fru stanna inlåst i Azkaban. Där dog hon också. Alla trodde att det var Bartemius Crouch Jr som hade dött, och det var även meningen.

Trots detta, så sa ministeriet (under ledning av Cornelius Fudge) att dementorerna var under full kontroll. Albus Dumbledore varnade däremot Cornelius Fudge att Voldemorts återkomst skulle göra dementorerna osäkra att lita på. Dumbledore rådde Fudge att ta Azkaban ur dementorernas kontroll, eftersom dem hade joinat Voldemort. Men Fudge förnekade Lord Voldemorts återkomst och tog inte Dumbledores varning. En följd av Fudges misstag var att tio dödsätare läts rymma ifrån Azkaban i januari 1996. Både dementorerna och dödsätarna som rymmde, joinade Voldemort igen. Några av de tio dödsätarna som rymde var: Antonin Dolohov, Augustus Rookwood, Bellatrix, Rabastan och Rudolphus Lestrange.

Som med mugglarfängelser så finns det olika brott att sitta inlåst för. Det mest hälsostraffande brottet är att utgöra en Crucio förbannelse på någon. Straffet för någon av de tre otillåtliga förbannelserna är livstidstjänst i Azkaban.

Hur Azkaban fungerar efter dementorerna lämnade Azkaban för att joina Voldemort, är oklart. Men det är troligt att det är mera ogenomtränligt nu än det en gång var.


2006-06-23 av zite
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews