Irma Pince

Alias: Madam Pince
Ålder: Okänt
Elevhem: Okänt
Fädernearv: Okänt
Familj: Okänt
Skådespelerska: Sally Mortemore

Speciell egenskap:
Madam Pince är väldigt insatt i sitt arbete som innebär att sköta Hogwarts bibliotek. Hon verkar inte ha några som helst magiska talanger, men det har hon, hon kan några trollformler för att straffa elever som har gjort någonting med hennes böcker.

Utmärkande karaktärsdrag:
Madam Pince är en mager och ganska gammal kvinna som ser ut som en undernärd gam. Hon gör allt för att skydda sina fina biblioteksböcker.

Första omnämning:
Kapitel 12 av Harry Potter och de vises sten

Allmänt:
Madam Pince är en regeltålig Hogwartsbibliotekarie. Som princip är hon alltid nära Hogwartsbiblioteket för att vaka över eleverna och hur dem vågar använda böckerna.

Madam Pince håller hårt på reglerna på Hogwarts och är ofta misstänksam på eleverna som går där, hon tål inget missbrukande av regelbrytning eller dåligt uppförande.

Under skolåret 1991-1991 kom Madam Pince på Harry Potter när han letade efter en bok med information om Nicholas Flamel. När hon inte fick ett ordentligt svar av honom vad han gjorde inne i biblioteket kastade hon ut honom från biblioteket. Det var den första incidenten Madam Pince visade upp sin lojalitet för hur man ska använda böckerna på ett säkert vis.

Det var heller inte den sista gången Harry fick känna Madam Pince’s vrede. Fyra år senare, kom Madam Pince på Harry och Ginny Weasley med att äta choklad inne i biblioteket. Madam Pince är inte en häxa man ska skämta med.

Under skolåret 1996-1997 höll Harry och Hermione Granger på att studera inne i biblioteket och sa att det var stängningsdags. Innan Harry hade hunnit stänga boken var den fylld av noteringar från ”Halvblodsprinsen”. Madam Pince såg det som hände med pappret och tappade vettet. Hon skrek åt Harry att boken hade blivit ”Despoiled! Desecrated! Befouled!” och lät väldigt likt Mrs. Black som bodde i tavlan på Grimaldiplan nr. 12.

Harry insåg senare att Madam Pince var arg på Hermione Granger för att hon hade pratat illa om Argus Filch, vaktmästaren på Hogwarts. I den följande konversationen skämtar dem båda om hur vida Madam Pince och Filch har en hemlig kärleksaffär med varandra. Det var ju tydligen bara ett skämt, men snart stod dem framför Albus Dumbledore för att förklara sig. Och som med så många andra skämt i Harry Potter-böckerna kommer även sanningen fram där. Madam Pince och Argus Filch kan faktiskt ha ett förhållande, dem båda bär en stor motvilja mot elever. Ända gången vi kommer få reda på mer om det här är i den sista boken, den kommer berätta för oss alla oklarheter.


2006-06-11 av matte
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews