Dolores Jane Umbridge

Alias: Har inget.
Ålder: Okänt
Elevhem: Okänt
Familj: Okänt
Fädernearv: Okänt, men man tror att hon är renblod.
Skådespelare: Bilden här ovanför är på skådespelerskan som ska spela Umbridge, vi har ännu ingen bild på hur hon kommer se ut i filmen.


Speciell egenskap:
Dolores Umbridge blev tillsatt som lärare i Försvar mot Svartkonster på Hogwarts mellan år 1995-1996.

Utmärkande karaktärsdrag:
Kort och fet, Umbridge beskrivs ofta som paddliknande. Hon har en väldigt barnslig röst.

Första omnämning:
Kapitel 8 av Harry Potter och Fenixordern.

Allmänt:
Dolores Umbridge är trolldomsministern Cornelius Fudge's undersekreterare. Man vet ingenting om hennes tidigare karriär, eller hur hon fick positionen som detta. Det ända man vet om hennes barndom är att hon gick på Hogwarts, men inte i vilket elevhem.

Under sommaren 1995 hade Dumbledore svårt med att få tag på en person att sätta in som lärare i Försvar mot Svartkonster gav Trolldomsministeriet dem ett förslag på en person. - Dumbledore som inte ville anställa Severus Snape i ämnet valde därför att göra som ministeriet hade sagt och anställde Umbridge i ämnet.

Hon satte snabbt upp regler och började favorisera olika elever. Hon undervisade under året i Försvar mot Svartkonst där eleverna alderig fick använda trollstavarna, bara läsa i böcker, vilket man inte lär sig så specieltl mycket av. "Det var en säkerhetsrisk" tyckte Umbridge.

Under 1995 stängdes Harry av från quidditchen för att ha slagit ned Draco Malfoy vilket Harry egentligen var oskyldig för.

Dumbledore blir avsatt från sin position som rektor på skolan men återfår den 1996 då man tar bort Umbridge från sin position som Hogwarts Överinkvisitor och tillfällig rektor.


2006-06-11 av matte
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews