Quirinus Quirell

Ålder: Dog när han var rätt ung, hans ålder är inte bekräftad.
Elevhem: Okänt
Familj: Okänt
Fädernearv: Okänt, men antagligen renblod eftersom han blev accepterad av Voldemort.
Skådespelare: Ian Hart

Utmärkande karaktärsdrag:
En väldigt nervös man. Han hade ett ryckande öga, stammade, och  såg väldigt blek ut i ansiktet hela tiden. Från 1991 bar han en turban för att dölja att han hade Lord Voldemorts ansikte i nacken.

Första omnämning:
Kapitel 5 av Harry Potter och de vises sten

Allmänt:
Professor Quirell var lärare i försvar mot svartkonster ända fram till slutet av Harry Potter’s första år. Han sades ha ett väldigt bra minne. Det var under hans resa tillbaka till Albanien han fick Lord Voldemorts ansikte i nacken och det var efter detta han började bära turban för att dölja Voldemort’s ansikte, detta var år 1991. Från turbanen kom en konstig doft och Fred & George Weasley trodde att det bodde vampyrer under den. I stora salen märkte även Harry av att det smärtade i hans ärr när Quirell vände ryggen till mot honom.

I och med att Voldemort inkräktade på Quirell’s kropp blev det även hans död. Voldemort var ute efter de vises sten, han var nära att få tag på den men blev stoppad av Harry Potter’s styrka kärleken från hans moder.

Quirell gjorde som sin mästare sa så bra han kunde under hela skolåret. På den första quidditchmatchen för skolåret, förhäxade han Harry’s kvastkäpp. Men hur som helst, Severus Snape, som har varit frågovis om Quirell’s lojalitet sedan hans start, använde olika formler för att bryta förhäxningen på Harry’s kvast, därför pekade Harry, Hermione och Ron ut Snape som den som förhäxade kvasten eftersom han hade suttit och uttalat olika ord och inte släppt ögonkontakten från kvasten. Hermione smög sig ned under sittplatserna och tände på Snape’s rock så den började brinna, när detta hände uppstod panik och både Severus och Quirell tappade ögonkontakten från kvasten vilket gjorde att förhäxningen bröts. Senare under samma år får Harry reda på att det var Quirell som förhäxade hans kvast, inte Snape, utan att det var han som försökte bryta förhäxningen.

På halloween släppte Quirinus in ett troll i källaren och kom inspringande i stora salen och skrek att det var ett troll i fängelsehålorna. Efter detta låtsades han svimma. Det blev panik i stora salen och alla elever blev ledda upp till sina elevhemsrum, Quirell tog sig friheten att då springa upp på tredje våningen för att ta sig förbi den trehövdade hunden Fluffy, tyvärr lyckades han inte med det utan blev tagen av Snape på bar gärning som givetvis hade listat ut Quirell’s planer.

Senare under året kom Quirinus förbi Fluffy, tog sig förbi alla hindren såsom att få tag på en nyckel och att spela schack. Det var efter detta Harry mötte honom nere vid urisedspegeln och han fick möta Voldemort för sin andra gång i sitt liv. En duell startade och det slutade med att Quirell dog och de vises sten blev förstörd. Voldemort försvann iväg som en ensam själ och letade reda efter en annan kropp, vart vet man inte.


2006-06-11 av matte
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews