Severus Snape

Ålder: 38 Födelsedag: 9 januari 1959
Elevhem: Slytherin
Fädernearv: Halvblod
Skådespelare: Alan Rickman

Alias:
Severus Snape föredrar att kallas vid efternamn, alltså Snape. Under sin Hogwartstid kallade han sig själv ”Halvblodsprinsen”.

Speciell begåvning: Han är en mycket duktig trolldrycksframställare och har arbetat med det på Hogwarts i 15 år. Snape’s största önskan var att få undervisa i försvar mot svartkonster, men med ett förflutet som dödsätare, trodde Dumbledore att han i så fall skulle kunna få tillbaka sina dödsätarminnen.

Utmärkande karaktärsdrag:
Snape har en lång, krokig näsa, glåmigt skinn och fett långt hår. Han har ofta en rynka i pannan. Snape har gula tänder och kalla, mörka ögon. Snape har fortfarande mörkrets herres märke på sin arm och jämförs ibland med en fladdermus som flyger genom Hogwarts.

Familj: Snape’s mamma, Eileen Prince, var en häxa som gifte sig med en mugglare med namnet Tobias Snape. Man vet inte mycket mer om paret än att dem har en son som då är Severus Snape.

Första omnämning:
Kapitel 7 av Harry Potter och de vises sten

Allmänt:
Severus Snape är en väldigt obehaglig man. Han är elevhemsföreståndare för elevhemmet Slytherin och gör allt för att sitt elevhem ska vinna både Quidditchpokalen och elevhemstävlingen.

Snape är en före detta dödsätare, med detta menas det att man tjänade Lord Voldemort. Man vet fortfarande inte om ifall Severus fortfarande tjänar Voldemort eller står på Dumbledores sida men det verkar som om hans lojalitet ligger hos Lord Voldemort då han dödade Dumbledore under Harry’s sjätte år på Hogwarts.

 Snape har länge längtat efter att få positionen som lärare i försvar mot svartkonster, under år 6 för Harry och Company inträffar också detta och Snape blir deras nya lärare i ämnet.

Snape blev under sin skoltid under 1970-talet mobbad av Harry’s pappa James Potter. Han var vän med Lucius Malfoy och blev senare en dödsätare och fick mörkrets märke inbränt på sin ena arm. Harry får under ett år gå på speciella lektioner med sin hatlärare Severus Snape för att lära sig att stänga sina tankar för Lord Voldemort, istället tycker Harry att hans tankar öppnas mer och mer kanske är det gamla Snape som börjar komma tillbaka, den gamle dödsätaren?

Snape kan oftast ta reda på ifall någon ljuger, detta genom ocklumenering som han är mycket skicklig på, precis som Dumbledore och Voldemort, och han kan även genom detta hålla hemligheter borta från sina just då båda ”chefer” Dumbledore och Voldemort. Snape avskyr Harry & James Potter, Remus Lupin och Sirius Black.

Genom den nedkluddade boken Harry får låna av Professor Snigelhorn i trolldryckskonst får Harry senare reda på att boken tillhörde Snape som kallade sig själv Halvblodsprinsen (vilket även står i boken: Tillhör Halvblodsprinsen) och det är Snape som hjälper Harry att bli den duktigaste eleven i trolldryckskonst på alla lektionerna.

Vilken sida Snape egentligen står på är oklart, Dumbledore eller Snape, det är frågan, JK Rowling, författarinnan bakom Harry Potter-böckerna har inte avslöjat någonting om bok 7 och det ska verkligen bli spännande att läsa fortsättningen om Harry Potter och speciellt att få reda på vems sida Snape egentligen är på.


2006-06-11 av matte
Kommentarer frn fans

Namn:
E-mail: (frivilligt)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying Content Management Powered by CuteNews